Una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), durant un operatiu a Salou, al Tarragonès

Un home mor ofegat en una platja de Catalunya

Se l'ha intentat reanimar, però ha resultat infructuosa | L'incident ha succeït a la platja de Riells, a l'Escala

La platja de Riells del municipi de l'Escala, a l'Alt Empordà, ha estat escenari d'un tràgic incident. Un home de 72 anys i de nacionalitat francesa ha mort, després d'estar-se ofegant a l'aigua i resultar infructuoses les maniobres de reanimació. 

Segons informa Protecció Civil, l'avís s'ha donat al servei d'emergències a un quart menys cinc de les set de la tarda. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha mobilitzat dues unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat. Així mateix, fins al lloc també s'han desplaçat dues patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil, que s'encarreguen de les diligències. 

La catorzena víctima mortal ofegada a les platges catalanes

En rebre l'avís d'ofegament, es va iniciar tot el protocol d'emergències. Des de Protecció Civil s'informa que els socorristes de la platja han estat els encarregats de treure de l'aigua l'home que s'estava ofegant.

Un cop s'ha aconseguit portar fins a la sorra l'home, els socorristes han començat a practicar-li les maniobres de reanimació fins a l'arribada dels efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). 

Els professionals sanitaris, un cop a lloc, han seguit amb les maniobres. Tot i això, finalment han resultat infructuoses. 

En el moment de l'incident a la platja de l'Alt Empordà, onejava la bandera verda, que assenyalava que es podia banyar la gent. A més, Protecció Civil apunta que la platja de Riells disposa de servei de vigilància. 

Amb aquesta víctima mortal per ofegament, ja se'n sumen catorze a les platges catalanes des que va començar la campanya el passat 15 de juny. Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Polèmica a les xarxes per l'incident

L'incident a la platja catalana ha creat una polèmica a les xarxes socials. En concret, sobre la informació oficial que ha facilitat Protecció Civil sobre la feina feta dels socorristes i de la cronologia del succés.

Alguns dels presents a la platja de Riells de l'Escala han explicat que «qui ha tret l'home de l'aigua han sigut els banyistes». A més de ser ells qui han iniciat les tasques de reanimació i alertar els socorristes de l'incident que estava succeint.