Els Mossos d'Esquadra realitzen un control rutinari a Tarragona

Nit moguda a Catalunya: Macrobotellot amb llançament de pedres contra els Mossos

L'incident ha succeït amb 500 persones a Regencós | A Calonge, «indignació màxima», amb un centenar de serveis

Matinada moguda pels macrobotellots arreu de Catalunya. Les festes il·legals han tornat aquest cap de setmana amb el temut efecte crida cap als municipis sense toc de queda, que s'ha fet més que evident les últimes hores. 

Una de les zones que s'han vist més perjudicades durant la matinada de dissabte a diumenge ha estat el Baix Empordà. En concret, dos municipis han tingut incidents durant la nit i, fins i tot, s'han vist afectats els cossos d'emergències en un d'ells. 

Llançament de pedres contra els Mossos 

A Regencós, s'ha viscut una gran festa il·legal en una zona boscosa del municipi. En concret, fins a 500 persones han celebrat un macrobotellot en aquest punt del municipi del Baix Empordà

En aquesta localitat s'han patit greus incidents més enllà de la celebració de la festa. Els assistents al macrobotellot han llençat pedres contra els agents dels Mossos d'Esquadra que han hagut d'actuar per a desallotjar la festa. 

El cos policial ha estat fins a les sis de la matinada desallotjant la festa il·legal, mentre que les persones que hi han participat han deixat el paratge ple de deixalles. 

L'alcaldessa de Regencós, Pilar Pagès, ha parlat sobre l'actuació d'aquesta nit. Ha volgut criticar l'actitud dels joves que hi participen. A més, diu que són de casa bona i que «no els fa res pagar les multes» que els hi posen per aquestes festes. 

D'altra banda, el municipi de Calonge també ha viscut incidències durant la nit. Una situació que ha creat «indignació màxima» a la localitat costanera i ha requerit un gran desplegament de la Policia Local.

La matinada entre aquest dissabte i diumenge, la policia del municipi del Baix Empordà ha fet fins a cent serveis. Entre tots aquests, també han posat fins a 41 denúncies a diverses persones. 

L'alcalde de Calonge, Jordi Soler, ha tingut unes paraules sobre la nit que s'ha viscut. Uns fets que han fet catalogar-los al batlle com el «pitjor cap de setmana amb diferència».

La indignació no només és present al consistori del municipi. També s'hi sumen els hotelers del passeig de la localitat. El motiu principal és el xivarri durant cada nit, fets que  obliguen a marxar alguns clients.