Una ambulància de la Creu Roja de Filipines davant un centre comercial

Un home armat i amb granades pren 30 ostatges en un centre comercial a Filipines

L'home és un antic guàrdia de seguretat de l'àrea comercial

Un  home  ha entrat armat  i ha pres com a  ostatges una trentena  de persones  que estaven en un  centre comercial  de la ciutat de San Juan, a l'àrea metropolitana de Manila, la capital de Filipines. Segons ha informat l'alcalde de la ciutat, Francis Zamora, l'home que s'ha atrinxerat al segon pis  amb diversos treballadors del centre Greenhills, és un antic guàrdia de seguretat de l'àrea comercial.

Per la seva part, el diari digital 'Rappler' ha informat que el segrestador ha ferit  d'un tret a un ostatge, un dels seus antics companys de treball, però aquest ha pogut ser evacuat fins a un centre mèdic i es troba «estable».

Almenys una arma de foc i diverses granades

La Policia ha confirmat que el sospitós disposa d'almenys una arma de foc i diverses  granades. L'home també ha sol·licitat una reunió amb la Policia i alguns dels seus antics companys. L'alcalde de San Juan sospita que aquest incident podria estar relacionat amb el seu acomiadament. El guàrdia de seguretat va ser acomiadat per no presentar-se al seu lloc de feina durant dues setmanes sense disposar de permís per a fer-ho.

D'altra banda, la Creu Roja de Filipines ha informat a través del seu compte oficial de Twitter que fins al lloc els fets s'han desplaçat tres ambulàncies, un camió dels bombers i un vehicle de rescat.