Control de Mossos a Barcelona en les primeres hores de confinament perimetral l'octubre de 2020

Se salta el toc de queda borratxo i en patinet elèctric i acaba al voral a Barcelona

Els agents van trobar el conductor caigut al voral amb clares evidències d'haver consumit alcohol

L’aparició dels patinets elèctrics ha augmentat la quantitat d’accidents que es produeixen a la via, bé sigui per aquells conductors que encara han d’aprendre a utilitzar aquest ‘nou’ vehicle o altres cotxes que encara no s’acostumen a conviure amb aquests patinets.

En aquesta ocasió, però, un conductor de 41 anys ha estat denunciat per conduir un patinet elèctric sota els efectes de l’alcohol. El denunciat és veí de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i de nacionalitat equatoriana, i ha estat també sancionat per circular amb un vehicle no permès per una via ràpida i per no complir les restriccions actuals de mobilitat.

Denunciat per conduir borratxo i saltar-se les actuals restriccions de mobilitat

Encara que el veí és de l’Hospitalet, ell i el seu vehicle van ser localitzats al terme municipal de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), raó per la qual hauria desobeït les actuals restriccions que impedeixen canviar-se de municipi sense una justificació.

Els fets van succeir la matinada de diumenge, cap a les 00:30 hores, quan els agents van tenir coneixement d’un conductor que circulava en patinet elèctric per l’autopista C-32 i posteriorment per l’autovia A-2.

Immediatament, els agents es van adreçar al lloc i van localitzar el conductor del patinet, a l’autovia A-2, a Cornellà de Llobregat. El conductor, que havia caigut al voral, presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de l’alcohol i els agents van realitzar-li la prova amb un resultat de 0,87 mg/l d’aire aspirat.

Davant les evidències, els agents van retirar el patinet i van denunciar administrativament l’home per conducció sota els efectes de l’alcohol, per circular amb un vehicle no permès per una via ràpida i per no complir les restriccions de mobilitat.

Els agents recorden el perill de conduir sota els efectes de l'alcohol 

Des de Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit recorden alguns dels efectes de l’alcohol en l’organisme: l’alteració en la percepció, la dificultat de coordinació i l’augment del temps de reacció, fent que el seu consum sigui incompatible amb la conducció.    

Recomanen als conductors no conduir si s’ha begut alcohol per, a banda de les repercussions administratives i/o penals que es poguessin derivar d’aquesta conducta, reduir la possibilitat de patir un accident de trànsit i les seves conseqüències.