Imatge d'arxiu d'un helicòpter del SEM

Mor un boletaire de 80 anys a Malpàs en caure per un talús

S’ha activat un operatiu de recerca amb un helicòpter, efectius del GRAE una dotació del GCR i 4 dotacions terrestres del parc de Pont de Suert

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest diumenge a la tarda en un rescat de muntanya. Efectius del cos han rescatat sense vida el cos d’un home de 80 anys que s’ha precipitat per un talús al bosc al nucli de Malpàs, al Pont de Suert, a la comarca de l'Alta Ribagorça. La víctima havia sortit a buscar rovellons i la família ha donat l’alerta (l'avís s'ha rebut a les 13.41 hores) en veure que no tornava a l’hora habitual i que no contestava el telèfon.

Immediatament s’ha activat un operatiu de recerca amb un helicòpter, efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), una dotació del Grup Caní de Recerca (GCR) i 4 dotacions terrestres del parc de Pont de Suert. En l’operatiu han pres part també la Unitat de Muntanya i patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

Els familiars esperaven els efectius de rescat a peu del vehicle de la víctima, estacionat en una carretera a Malpàs; i des d’allà s’ha desenvolupat l’operatiu de recerca. Al cap d’aproximadament una hora efectius dels GRAE donaven l’avís de la troballa del cos, que romania als peus d’un talús de desenes de metres de fondària. Bombers i Mossos han traslladat el cadàver per terra fins a l’indret on s’esperava la comitiva judicial.

Rescat de 3 boletaires al Coll de Nargó

Durant la recerca de Malpàs, els Bombers de la Generalitat han tingut notícies de més boletaires extraviats (avís 14.32 hores), en aquest cas al nucli d’Els Prats, a Coll de Nargó, a la comarca de l'Alt Urgell. Un home de 78 anys, una dona de 47 i un menor no trobaven el camí de tornada cap al cotxe i han alertat els efectius d’emergències.

L’helicòpter que participava en el primer operatiu ja no era necessari, ja que s’havia localitzat la víctima i la recuperació i trasllat del cos eren viables per terra, i ha iniciat una segona recerca que ha conclòs a les 15.32 hores, quan els efectius helitransportats han establert contacte visual amb la família extraviada. No han precisat cap mena d’assistència mèdica i han estat menats fins al seu vehicle.