Imatge de dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), durant un operatiu a Tarragona, al Tarragonès

Un home ferit greu després d'un accident laboral a Catalunya

El SEM ha traslladat l'afectat des de Mollerussa a l'Hospital Arnau de Vilanova

Aquest divendres s’ha produït un accident laboral a Mollerussa, al Pla d’Urgell. En l’incident un home ha estat ferit de gravetat, així ho han notificat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

El SEM ha desplaçat als llocs dels fets 2 unitats terrestres per tal d’atendre el ferit. Els serveis mèdics han pronosticat un estat greu a l’home, per tant, l’han traslladat a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Un accident laboral mortal a menys de 12 minuts de Mollerussa

Al migdia del 5 de juliol un home va morir mentre treballava a Vila-Sana, al Pla d'Urgell. El Servei Català de Trànsit va informar que el difunt era un veí de Lleida de 46 anys.

A l'home se li va bolcar el toro que conduïa pels carrers de Vila-Sana. Concretament, els fets van passar quan el vehicle va xocar amb la vorera del carrer Església de la població del Pla d'Urgell. Segons les primeres investigacions, quan el toro va picar amb la vorera va perdre l'equilibri i va caure sobre l'home, atrapant-lo.

Al lloc dels fets s'hi van desplaçar 4 unitats dels Mossos d'Esquadra, 2 ambulàncies del SEM i una dotació dels Bombers de la Generalitat. Els serveis d'emergències van rebre l'alerta a les 12.11 hores.

Tot i que es va determinar que l'incident havia estat un accident de trànsit, els agents dels Mossos d'Esquadra van traspassar la informació al Departament de Treball.

Els accidents laborals tendeixen a la baixa a Catalunya

Segons les dades del Departament d'Empresa i Treball, l'any 2020 a Catalunya van produir-se 160.793 accidents de treball. D'aquest 79 van ser mortals, 456 greu i 75.174 lleus.

La incidència més elevada de l'any passat va ser al sector de serveis amb 99.202. A més, la mortalitat més elevada es trobava a la província de Barcelona amb 21 morts.

Els casos d'accidents laborals han disminuït considerablement si es comparen amb els de l'any 2019, que la xifra va ser de 221.502. Tanmateix, el confinament i el treball telemàtic té un gran pes en la davallada d'aquests fets.

Si comparem els números de l'any 2019 amb els de 2018, veiem que hi ha una tendència a la baixa, però no tan exagerada com en el 2020.