Imatge d'un helicopter de rescat del Sistema d'Emergències Mèdiques al Pirineu.

Mor un jove atleta català en un accident de muntanya al Pirineu

El jove, que ascendia el pic de Vinyamala amb dos companys, ha relliscat mentre s'obria camí per arribar al cim, molt proper al punt on un altre excursionista català va morir aquest dilluns

Nova mala notícia procedent de les muntanyes que solden la Península amb el continent europeu. Tan sols dos dies després de la mort d'un escalador barceloní al Pirineu aragonès, aquest dimecres va morir una altra persona a la serralada, en aquest cas al vessant francès. Es tracta d'un jove excursionista català de vint-i-cinc anys, que va perdre la vida en caure verticalment el 21 de juliol, vora les deu del matí.

La víctima, també veí de Barcelona, formava part d'un grup de tres homes que es trobaven de camí al Vinyamala, un pic de 3.298 metres situat a l'extrem sud de França, prop de la frontera amb l'Aragó. Segons ha relatat una font pròxima a la víctima a 'NacióDigital', el jove, atleta, aficionat a la muntanya i amb experiència en ascensions similars, hauria relliscat, en una carena nevada i a escassos metres del pic. 

El jove hauria relliscat ascendint al Vinyamala, a pocs metres del cim

Tal com han informat les fonts, la víctima tancava el grup, equipat amb grampons i piolets, però va fer marxa enrere, per precaució, perquè no va veure clar l'últim pas. Obrint un camí propi per la neu, s'hauria despenyat en els primers passos de la tornada. Els seus acompanyants, veïns de Barcelona, van donar l'alerta als cossos d'emergència, que els van acompanyar fins al refugi més pròxim, i seguidament traslladats a l'hospital de Tarbes.

Els Bombers francesos van trobar el cos hores més tard en una zona de difícil accés situada a sis-cents metres del punt de la caiguda. Ara, els companys de la víctima ja són a Barcelona, mentre s'espera la repatriació del cos per a les pròximes hores. L'enterrament tindrà lloc la setmana vinent.

L'última víctima mortal al Pirineu, un escalador barceloní

El dilluns dia 19 de juliol, tan sols dos dies abans de la mort del jove excursionista, va morir un altre home barceloní, de 48 anys. El difunt estava escalant amb dues persones més prop al pic de Balaitús, al Pirineu aragonès. Ell i una altra persona subjectaven el tercer company que ascendia per la roca, i aquesta es va separar del massís i li va caure a sobre. L'escaladora amb qui era en el moment de l'accident va ser traslladada ferida de gravetat a un hospital de Saragossa per la Guàrdia Civil.