muntatge d'un cotxe de la polícia i dues persones en una font a València

Un home intenta ofegar una dona a la font d'un parc a València

Va començar com una discussió entre coneguts i va acabar amb un delicte de temptativa d'homicidi

Potser l'extrema calor que altera el nostre humor o simplement un rampell d'ira ha estat el que ha portat un home a intentar ofegar una coneguda en una font. L'agressió ha obligat dos homes que passejaven pel lloc a intentar rescatar la dona, que al final aconseguia alliberar-se'n.

Tractava d'ofegar una dona a la font d'un parc

Els fets han tingut lloc en un parc del districte de Trànsit a València. Els agents de la Policia Nacional van rebre diverses trucades de testimonis alertant d'un incident a la zona. En arribar, es van trobar un home a l'interior d'una font, agafant del coll una dona i submergint-li el cap diverses vegades. Ràpidament, van separar els implicats alhora que van proporcionar roba a la víctima de l'agressió que estava mig nua.

Després de demanar assistència sanitària a la zona dels fets, els agents van descobrir que la dona i l'home eren coneguts. Segons ha informat la Prefectura Superior, tots dos es trobaven dins de la font «per tal de refrescar-se» quan van començar una discussió violenta.

Foto d'un cotxe de la policia nacional.
Els agents de policia van rebre diverses trucades per un home que estava agredint una dona. | Europa Press

El vídeo gravat per un testimoni mostra la brutal agressió que gairebé acaba amb homicidi

La renyina va començar quan un home que hi passava es va oferir a fer-los una foto dins de la font amb el mòbil de l'agressor. La persona que semblava amable va sortir corrent amb el dispositiu i el detingut va acusar la dona de ser còmplice del robatori. Després de llançar-se algunes paraules acalorades, l'home va subjectar la dona pel coll i la va intentar ofegar «en repetides ocasions».

Un testimoni va aconseguir gravar part de l'agressió en què es veu l'home agafant els cabells a la víctima i dirigint-se amenaçant cap a ella. A les imatges també es pot observar com diverses persones increpen l'agressor des de la vora de la font i l'home respon: «Estava tractant de robar-me!».

Dues persones van aconseguir reduir l'agressor abans que fos massa tard

Finalment, dos homes van saltar a l'aigua i van intentar reduir l'home perquè deixés anar la dona. Un d'ells li propina diversos cops de puny que el van deixar amb ferides sagnants a la cella i el pòmul. La dona, encara atordida, va aconseguir alliberar-se i apartar-se uns metres.

Després de l'exposició dels fets, els agents de la policia van detenir el sospitós com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Tots dos implicats a l'altercat, tant víctima com agressor, van ser portats a un centre hospitalari per tractar les ferides.