Imagen de archivo de agentes de la Guardia Civil y una linea de seguridad

Un home assassina la seva dona i després se suïcida a Lugo

L'home tenia 82 anys, mentre que la seva esposa en tenia 79

Un home ha matat la seva dona al municipi d'A Pastoriza, a la província de Lugo, i posteriorment s'ha tret la vida, en un nou cas d'un presumpte crim de violència masclista que investiga la Guàrdia Civil.

Segons ha avançat el diari 'El Progreso', la víctima és una dona de 79 anys d'edat que convivia amb el presumpte agressor, de 82, a la parròquia de Crecente d'aquesta localitat i hauria estat assassinada la nit d'aquest dissabte. La Delegació de Govern per a la Violència de Gènere  ha indicat en el seu compte oficial de Twitter que està recollint informació sobre aquesta nova agressió mortal.

Si es confirma que es tracta d'un nou assassinat masclista,  la d'A Pastoriza seria la sisena dona morta en el que va de 2020 en aquests casos i s'elevarien a 1.039 les víctimes mortals des de 2003, any en què es van començar a registrar els homicidis vinculats a la violència masclista.

Formacions polítiques gallegues han condemnat aquest nou cas. «Mentre hi ha qui segueix negant que existeix, el masclisme segueix matant. No viurem en llibertat fins que eradiquem la violència masclista», ha tuitejat En Marea.

Galícia en Comú, per la seva banda, ha lamentat que la violència masclista colpegi de nou Galícia: «Seguirem lluitant, dia a dia, perquè cap dona hagi de patir aquest grau de violència intolerable. Ni una menys».