Cau una important banda de narcotraficants liderada per dos policies a Barcelona

Els agents eren els líders de la banda i importaven la droga de Sud-amèrica

Cau a Barcelona una xarxa de narcotraficants que estava liderada per dos policies nacionals. La fiscalia reclama fins a 14 anys de presó per distribuir droga des de la província de Barcelona a la resta d'Espanya i altres països europeus, segons informa 'ElPeriódico'.

Una de les vies d'entrada de cocaïna que traficava l'organització era el port de la ciutat comtal a través de contenidors que viatjaven des de Sud-amèrica, segons han confirmat els investigadors al mitjà esmentat. L'any 2015, la trama va comptar amb la col·laboració d'un empresari del sector que hauria importat fins a 200 quilograms d'aquesta substància des del Brasil. En l'escrit de l'acusació de la Fiscalia de Barcelona s'acusa els 32 integrants de la banda, entre ells dos agents del Cos Nacional de Policia, de diversos delictes, sobretot del tràfic de drogues.

Penes de presó i multes elevades

La investigació s'està duent a terme al Jutjat d'Instrucció número 18 de Barcelona. Per al moment, se sap que els dos policies, que ja es troben en presó provisional, és per als que es demanen penes de presó més altes, concretament, de 14 anys per un i 13 per l'altre, a més de multes de 15 i 14 milions d'euros respectivament. Tot i això, la majoria de membres de la xarxa s'enfronten a condemnes que oscil·len entre els 11 i els 4 anys de presó. 

Gran part de la droga procedia de Sud-amèrica, segons concreta l'acusació pública, on el grup criminal comptava amb terceres persones amb qui es comunicaven constantment per organitzar la importació dels carregaments de droga. La seva adquisició i transport eren finançats per membres de la banda, tot i que en algunes ocasions era subministrada per distribuir-la pels mateixos integrants.

Alts beneficis

Entre el desembre de 2014 i setembre de 2017 els dos agents imputats, i els altres membres de l'organització, s'haurien mostrat «disposats a obtenir un elevat profit econòmic», segons apunta la fiscalia. Per aquest motiu, haurien conformat un «entremès» amb l'objectiu de distribuir cocaïna de forma «il·lícita».

La mateixa acusació subratlla que els beneficis d'aquesta activitat «comportaven importants guanys econòmics». Aquests diners s'utilitzaven per a l'adquisició d'empreses, negocis i béns amb la finalitat de blanquejar tal quantitat de diners.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari