La llar d'infants Jesús-Maria Tamarit de Barcelona.

Detecten la presència d'amiant a la llar d'infants destrossada pel temporal a Barcelona

El centre no podrà reobrir, com a mínim, fins al mes d'abril

El temporal Gloria ha comportat aquesta setmana greus desperfectes arreu de Catalunya, també a la ciutat de Barcelona. En un dels casos, a més, ha deixat al descobert un important risc sanitari al qual ara s'haurà de fer front per tal de mitigar-lo. És el cas de l'escola Jesús-Maria Tamarit, una llar d'infants per a canalla de fins a cinc anys, que va veure com un tros de façana d'un edifici  queia sobre el menjador del centre.

Afortunadament, en el moment del succés, el menjador era buit i no hi va haver ferits, però sí notables desperfectes, que van afectar sobretot el sostre d'aquest espai. Davant de la situació,  les classes es van suspendre l'endemà dels fets amb la intenció que es poguessin reprendre pocs dies més tard, però no serà així.

Descobreixen que el sostre del menjador era d'uralita

El motiu és senzill: la destrossa ha deixat al descobert que el sostre era d'uralita. En trencar-se'n una part, doncs, s'han alliberat partícules d'amiant, altament cancerígenes i molt perilloses per a la salut dels més menuts. Un nucli d'elevat risc sanitari del qual la direcció del centre va informar ràpidament les famílies, a les quals es va dir que no es podria retornar al centre fins que aquest problema estigués resolt del tot.

Després de converses amb el departament d'Educació, els alumnes seran reubicats de forma provisional fins que es resolgui la problemàtica: s'estima que sigui, com a molt aviat, al mes d'abril. El centre ha optat per no fer cap obra provisional, sinó remodelar el sostre al complet, fins i tot la part que no s'ha trencat, per tal de retirar l'uralita i el perill potencial que representa.

També et pot interessar...