Iglesias: «No m'agrada veure els dirigents independentistes a la presó»

El vicepresident del govern espanyol insisteix que la recepta per a Catalunya és «diàleg, diàleg i diàleg»

El vicepresident espanyol de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, assegura que vol veure els dirigents independentistes «negociant a les institucions». «No m'agrada veure'ls a la presó», admet a 'La Vanguardia'. En una entrevista, Iglesias matisa que tot i que «no correspon al govern determinar la situació processal» dels líders independentistes presos, preferiria no veure'ls entre reixes.

«Tot el que sigui treure càrrega emocional a la situació i injectar-li racionalitat, pragmatisme i sentit comú serà positiu», apunta. El líder de Podem també insisteix que la seva recepta per a la situació amb Catalunya és «diàleg, diàleg i diàleg». «Això implica que tothom ha de cedir i que els acords no seran 100% satisfactoris per a ningú», diu.

Iglesias, optimista amb la capacitat de diàleg de l'executiu espanyol

Segons ell,  el nou govern amb Pedro Sánchez «té capacitat de diàleg» i cita com a exemple l'acord amb sindicats i patronal  en la negociació pel salari mínim interprofessional (SMI). En aquest sentit, argumenta que l'aposta pel diàleg «també es manifestarà en el conflicte català». «Sóc optimista respecte que de mica en mica [...] les coses puguin millorar i encarrilar-se políticament», comenta.

Per altra banda,  Iglesias descarta posicionar-se sobre quin paper creu que ha de tenir Carles Puigdemont. «Les organitzacions polítiques elegeixen els seus líders», respon a aquesta qüestió, remarcant que tant ERC com el PDECat són actors polítics «determinants» a Catalunya i que són les bases i les direccions qui elegeixen els seus interlocutors.

Per últim,  el vicepresident espanyol demana no «avançar esdeveniments» sobre unes hipotètiques eleccions a Catalunya  i es limita a dir que governi qui governi «hi ha d'haver una relació institucional fluida i lleial».

També et pot interessar...