Hospital Clínico San Cecilio de Granada

Noves sospites de coronavirus a Espanya després de l'ingrés hospitalari d'un home a Granada

Les autoritats estan encara a l'espera d'analitzar els resultats de els primeres anàlisis

Un home procedent de Wuhan (Xina) de vacances a Espanya es troba ingressat a urgències d'aïllament a l'Hospital Clínic San Cecilio de Granada amb un cas sospitós de pneumònia associada al coronavirus d'origen xinès. Segons informa la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia en un comunicat, la Direcció de Salut Pública i Ordenació Farmacèutica de la Junta d'Andalusia ja va ser notificada aquest dissabte, dia 25 de gener, a la tarda, d'aquest cas sospitós de pneumònia associada al coronavirus d'origen xinès.

En marxa els protocols preventius previs a la detecció del coronavirus

La mostra de l'analítica realitzada en aquest hospital granadí ha estat enviada al Centre Nacional de Microbiologia  per a la seva anàlisi i s'espera comptar amb el resultat en les pròximes 48 hores, segons les mateixes fonts. A l'espera dels resultats definitius, la Conselleria de Salut i Famílies ha iniciat els protocols d'actuació i ha adoptat les mesures preventives oportunes, així com l'inici de l'estudi de contactes en l'entorn de la persona afectada.

De la mateixa manera, s'ha posat en coneixement de la sospita al Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat. Com estava previst, el proper dilluns 27 de gener a les deu del matí es constituirà el Comitè Tècnic de Prevenció i Seguiment per al Coronavirus de Wuham a Andalusia. En els últims dies, a Espanya ja ha saltat l'alarma sobre possibles contagis en un parell d'ocasions. Encara que es va activar el protocol d'aïllament per a les dues, els resultats finalment van ser negatius en els dos casos.

També et pot interessar...