ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Mary, la dona assassinada per la seva parella a Granada, vivia durant l'estiu a Badalona

La parella es va conèixer a la ciutat catalana a finals dels anys 80

El passat dimecres 22 de gener, María Concepción J.N. era apunyalada diverses vegades pel seu marit i es convertia en la cinquena dona víctima d'un assassinat masclista d'aquest 2020. Mary, com era coneguda a Caniles, el poble de Granada on residia, estava ja jubilada i feia més de vint anys que havia conegut a Manuel C.M. a Badalona. Ella havia arribat a la ciutat catalana des de Guinea Equatorial amb el seu fill Rafa per tal de tenir unes millors condicions de vida i laborals, segons recull 'El Español'. 

Tots dos van decidir marxar a viure a Caniles, on es van construir una casa i on la recorden amb molta estima els seus veïns, «era molt afectuosa; fa uns dies va nevar i estava molt il·lusionada» recorda Encarni. Mary i Manuel estaven jubilats i passaven la primera meitat de l'any a Badalona i la segona a Caniles.

La parella vivia entre Badalona i Caniles

La parella es va conèixer a finals dels anys 80 a Badalona on ella havia arribat acompanyada del seu fill per trobar una feina amb més sortides i, finalment, va treballar en una elèctrica d'alta tensió. Manuel havia emigrat fins allí per buscar feina. Ara, tots dos ja estaven jubilats i vivien a Badalona fins que acabava la temporada d'estiu, llavors marxaven a Caniles, Granada, per viure a la petita casa que s'havien construït allí.

Als seus 77 anys Manuel havia perdut una mica la memòria i patia episodis de depressió, de fet anava cada setmana a l'hospital a medicar-se. Els veïns assenyalen que l'home no es relacionava molt però que Mary «era una persona molt propera». Els mateixos veïns assenyalen que era un home «molt possessiu» i que els darrers anys no havien estat els millors: «Se li oblidaven les coses i ens demanava ajuda per arreglar el cotxe o el telèfon» assenyala Encarni.

No consten denúncies prèvies als fets

El passat dimecres, Mary apareixia morta al terra de la cuina de la casa que tots dos compartien a Caniles. Manuel l'havia apunyalat diverses vegades i després es va presentar a l'hospital, on anava a medicar-se, dient que no es trobava bé, poc després confessava el crim. 

Els agents han obert una investigació per esclarir els fets que van portar a Manuel a matar Mary. De moment, se sap que no consten denúncies prèvies per maltractaments. Per la seva part, els veïns assenyalen que no els havien vist mai discutir, almenys davant d'ells.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari