Detecten un cas de tuberculosi pulmonar a la Salle de Barcelona

Els alumnes que han estat en contacte amb la persona es realitzaran la prova de la tuberculina

Un centre educatiu barceloní ha activat l'alerta sanitària en detectar-se un cas de tuberculosi pulmonar. El director de La Salle Barceloneta, Manel Valls Bentanachs, ha transmès aquesta informació a pares i treballadors a través d'una carta, segons avança 'Metropoli Abiera'.

En el comunicat s'alerta que «una persona amb qui els alumnes i professors de primer i segon de batxillerat del centre» han estat en contacte té diagnosticada una tuberculosi pulmonar. També s'avisa que l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ABPS) considera que «existeix risc d'infecció» i per tant el personal sanitari del Servei D'epidemiologia de l'ABPS es personarà al centre escolar per fer proves a l'alumnat i professorat i descartar una possible epidèmia.

Una malaltia molt contagiosa

Des de la direcció del centre es demana que els pares dels alumnes especifiquin si als seus fills ja se'ls hi ha realitzat la prova en altres ocasions per detectar si hi ha possibles casos d'infecció. La tuberculosi és contagiosa, ja que es transmet per l'aire. No obstant així, segons assenyala el Canal de Salut de la Generalitat de Catalunya, aquesta malaltia infecciosa provocada per un microbi, que afecta especialment els pulmons, «es cura si segueix bé tot el tractament».

La tuberculosi és una malaltia «de declaració obligatòria» motiu pel qual els professionals mèdics «han de notificar la malaltia als serveis de vigilància» si detecten simptomatologia compatible i s'activa el «protocol de vigilància i control» segons ha declarat una portaveu de l'ASPB al mitjà citat anteriorment qui, a més, afegeix que el procediment que s'està seguint al centre escolar és «l'habitual». 

En detectar-se un possible cas primer se sotmet a la persona a una prova de la tuberculina però que els resultats siguin positius no és sinònim de patir tuberculosi sinó que vol dir que la persona en qüestió ha estat en contacte amb el bacteri. Una prova que es complementa amb una exploració mèdica per buscar si hi ha símptomes relacionats amb la malaltia i una radiografia del tòrax per detectar lesions relacionades amb la tuberculosi.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari