Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Home mort per beure massa cafè

Mor un home per beure massa cafeïna

Va superar la dosi recomanada i va patir un infart de manera imminent

Thomas Anthony Mansfield era un jove de 29 anys aficionat a l'esport, la seva passió era l'exercici i treballava com a entrenador personal. La seva rutina diària girava al voltant d'una disciplina estricta on l'alimentació era la clau de la seva bona forma física.

Tot i això, aquest jove de Gal·les (Regne Unit) ha mort després de patir una sobredosi de cafeïna. Mansfield era pare de dos fills que ara ploren i lamenten la seva tràgica mort.

Mor un jove per sobredosi de cafeïna

Thomas es va aixecar del llit com cada matí disposat a afrontar un dia més com a entrenador personal. Abans de posar-se en marxa i fer la rutina diària d'exercicis, es va disposar a preparar-se un batut de proteïnes.

No era la primera vegada que el jove feia servir aquest tipus de suplements esportius i coneixia les mesures dels productes que havia de barrejar. Tot i això, se li va anar la mà amb la quantitat de cafeïna recomanada situada entre 60 i 300mg per cada batut, dues vegades al dia.

Grans de cafè
El jove va ingerir l'equivalent a 200 tasses de cafè | Getty Images

Després de prendre's el batut, Thomas va començar a notar un fort dolor al pit que el va obligar a estirar-se al sofà. Segons després, va començar a fer escuma per la boca i ràpidament va ser portat a l'hospital.

Presentava un ritme cardíac «extremadament anormal» i va acabar patint un infart. Els metges van intentar reanimar-lo, però res van poder fer per salvar-li la vida. Va acabar morint per intoxicació per cafeïna.

L'autòpsia va revelar que el jove tenia 392 mg de cafeïna per litre de sang, equivalent a 200 tasses de cafè. Set vegades la dosi recomanada, essent 78 mg una dosi potencialment mortal.

Pel que sembla, l'entrenador no va calcular bé la quantitat de cafeïna en pols que havia de barrejar al batut i va ingerir cinc grams. Un error de càlcul que el va portar a patir una sobredosi que li va provocar una mort imminent.

La seva dona va presenciar els fets i va quedar en xoc al veure el seu marit patir l'atac després de beure's el batut. Desesperada, va sortir al carrer demanant ajuda i va trucar a emergències que van acudir immediatament.

Un cremagreixos amb el qual cal tenir molta precaució

La cafeïna en pols és un dels productes que tot esportista ingereix a causa dels seus efectes cremagreixos. Normalment es pren abans de realitzar exercici, ja que els seus beneficis són força efectius. Per això és un suplement per afegir als batuts de proteïnes.

No obstant això, no ens hem de confiar i, ni de bon tros, abaixar la guàrdia. El seu consum s'ha disparat i, si no es fa servir de manera responsable, pot tenir efectes molt nocius o fins i tot ocasionar la mort.

La FDA, l'administració sanitària nord-americana, insisteix que és molt letal i que els mesuradors casolans no són adequats per determinar la mesura exacta. Pot provocar una sobredosi accidental amb conseqüències fatals.

Sabates de fer esport
Els esportistes acostumen a ingerir cafeïna en pols als seus batuts | canva

Ingerir més cafeïna del que hem recomanat pot provocar uns efectes devastadors en el nostre organisme. Pols accelerat, convulsions, vòmits, diarrees, desorientació i mort. El cor s'accelera tan ràpidament que l'infart és imminent i, en la majoria de casos, irreversible.

«Barrejar dues cullerades de la pols en una beguda és el mateix que beure 70 Red Bulls alhora, fet que et podria matar», expliquen els experts.

Thomas Anthony Mansfield no ha estat l'únic jove que ha mort per sobredosi de cafeïna. El 2019, Lachlan Foote, un noi de tan sols 22 anys també va morir després de sobrecarregar el batut amb cafeïna pura.

La seva història la va donar a conèixer el seu pare per conscienciar la gent de com n'és de perillós aquesta substància que es ven sense controls a Internet. «És escandalós que aquest producte no hagi estat prohibit», va lamentar.