Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manuela dona morta

Manuela, la dona que ha mort de manera estranya: assenyalen un repartidor

La Guàrdia Civil ha localitzat el conductor que va tornar a l'escena de l'atropellament per avisar els familiars

Dimarts passat 22 de febrer la família de Manuela va rebre un paquet al seu domicili del barri de Las Jumillicas, a La Fortuna (Múrcia). Va ser el mateix repartidor qui va anunciar la tragèdia: hi havia una dona tirada a terra agonitzant. Ara, les filles de la morta l'assenyalen com a presumpte culpable.

«El repartidor que va avisar un familiar que hi havia una dona tirada a terra és la persona que va atropellar la meva mare». Així de categòrica s'expressa Maria, la filla de Manuela, a El Español. Estan tan segurs que han posat el cas en mans dels advocats «perquè es faci justícia».

La Guàrdia Civil està investigant l'estranya mort de Manuela, una dona de 60 anys molt estimada al veïnat. «Sempre ens ajudava i encara li quedaven molts anys per viure», lamenten ara les seves filles Maria i Manoli. Per això estan disposades a anar fins al final contra aquest repartidor.

Tot es va torçar el dia 22

El barri de Las Jumillicas ocupa una àmplia extensió de terreny on tota la família de Manuela va aixecar casa seva. Manuela era l'ànima de la família, una dona positiva i sempre disposada a ajudar els altres amb un somriure a la cara. Tot es va torçar dimarts 22, quan va arribar un repartidor per lliurar un paquet.

Manuela la dona morta de manera estranya
Manuela, la víctima del suposat atropellament mortal | Cedida

L'enviament anava destinat a la cunyada de Manuela, Immaculada. «Poc abans de les onze del matí vaig sortir al pati de casa meva perquè vaig sentir cridant el meu marit», relata. Manuela estava estirada a terra «cara amunt, amb sang pel nas i fent escuma per la boca».

Primer pensaven que havia patit una caiguda a causa d'un atac d'epilèpsia o un vessament cerebral. No hi havia ningú al carrer, ja que al vial només hi viuen els membres d'aquesta família i els dies laborals amb prou feines hi ha trànsit. Però la disposició de l'escena va començar a aixecar sospites.

Hi havia coses estranyes

Manuela estava tombada amb el seu mocador sota el coll a forma de coixí, amb les sabatilles al costat al costat del mòbil i el paquet de tabac. No semblava gens l'escena d'una caiguda accidental. Però en aquell moment només van pensar a salvar-li la vida i portar-la a un hospital.

Amb la dona ja ingressada a l'Hospital Virgen de la Arrixaca de Múrcia, van començar a donar voltes al tema. «Ens va semblar molt estrany, perquè si caus no es queden les teves coses ordenades al costat», afirmen. Per això van decidir revisar les càmeres de seguretat que un familiar té al pati de casa seva.

Es tractava d'un vehicle de missatgeria que hi havia anat per lliurar un paquet. «Va fer marxa enrere amb la seva furgoneta i va atropellar la meva mare quan venia caminant cap a casa meva», afirma la filla de la morta. Creuen que «va baixar del furgó, li va col·locar la mantellina i va marxar sense trucar al 112».

Va tornar al lloc dels fets

Segons Inmaculada, va ser el mateix repartidor qui va avisar el seu marit que Manuela estava estesa a terra. Les càmeres no van gravar l'atropellament, «però sí que van filmar el mateix repartidor venint tres vegades al mateix lloc». Això, a parer seu, «no té sentit després d'haver fet el lliurament».

La seva teoria és que primer va deixar el paquet, va atropellar Manuela i va marxar, i que al cap de cinc minuts va tornar perquè tenia remordiments. «Quan va veure que ella seguia a la carretera es va tornar a anar, però va topar amb el meu marit», explica. «En aquell moment li va dir que hi havia una senyora tirada a terra».

Filla de Manuela, la dona morta
La filla de Manuela assenyala el lloc de l'atropellament | Catalunya Diari

Manuela era la matriarca de la família, ja que organitzava els àpats familiars i totes les celebracions. La seva vida es va apagar aquell 22 de febrer davant del desconsol dels seus, que ara busquen respostes. La Guàrdia Civil ha identificat el repartidor i mantenen una investigació en marxa.

La hipòtesi de la policia

La hipòtesi de la policia és que el repartidor va atropellar la dona en fer marxa enrere i va fugir del lloc, i va tornar després per avisar un familiar. L'atestat de la Policia Local indica que «els metges van detectar que tenia un fort cop al cap i al pit». També tenia ferides als peus.

La Guàrdia Civil va localitzar el repartidor, un home de 40 anys, i va iniciar una investigació per aclarir els fets. Per a més desgràcia, l'ambulància que va acudir per socórrer Manuela no estava preparada per a un trasllat a Múrcia. Van haver de fer una parada per entrar-la a una UCI mòbil.

Aquest temps podria haver estat crucial per a la vida de Manuela, que va morir 12 hores després del succés. Els familiars d'aquesta dona aficionada a passejar i a l'estiueig a la platja ploren ara la pèrdua del seu gran pilar. El seu dolor es barreja amb la ràbia i han emprès accions per arribar fins al fons de l'assumpte.