Antonio

Un home que pateix Parkinson demana que legalitzin l'eutanàsia per poder «morir dignament»

La seva dona, que està pendent de les atencions que requereix l'Antoni durant les 24 hores del dia, ha fet patent que «no pot més i que se'n vol anar»

Colpidora història la que ens arriba des de Malgrat de Mar, al Maresme. Antonio Monguilod és un veí d'aquest municipi que pateix Parkinson des de fa dotze anys i que demana als polítics que legalitzin l'eutanàsia per poder «morir dignament» i, d'aquesta manera, acabar amb el patiment que regna a la seva vida. I és que,  per aquest home que ja no pot valer-se per si mateix, el fet de poder decidir sobre la mort es configura com «un dret fonamental».

L'Antonio no vol que la seva família «tingui problemes»

I és que l'Antonio, tal com recull 'El Caso', necessita l'atenció i l'ajuda dels seus familiars per dur a terme gairebé qualsevol acció, sobretot en els últims mesos, quan ha patit un empitjorament que fa que ni tan sols pugui ingerir aliments amb normalitat. En aquest sentit,  ells també comparteixen la petició del patriarca de la família, si bé l'Antonio no vol «que tinguin problemes» quan es mori.

En aquest sentit, els Monguilod també han parlat del cas d'Ángel Hernández, l'home que està sent investigat a Madrid per ajudar a morir la seva dona, María José, en un cas que és tractat com a violència masclista. Així les coses, consideren que la dona «va ser molt valenta».

«Diu que no pot més i que se'n vol anar»

Antonio
«Diu que no pot més i que se'n vol anar», lamenta Magdalena | CatalunyaDiari.cat

 

Malauradament, els metges han informat l'Antonio que no poden ajudar-lo amb la seva comesa, ja que a Espanya no està autoritzada la mort assistida. Per això, la família al complet s'ha embarcat en aquesta travessia, amb l'objectiu de ser escoltats pels polítics i que aquests busquin una solució al problema.

«Diu que no pot més i que se'n vol anar», lamenta Magdalena, la dona de la víctima, que continua fent patent que «l'entenc, perquè ha estat sempre una persona molt independent i molt lliure, que es movia molt, i ara veus que depèn totalment d'altres persones».

No tenen recursos per viatjar a un altre país

Per la seva banda l'Antonio, que va escriure una missiva a diversos diaris, comenta el següent: «He arribat al punt de no poder valer-me per mi mateix i he de dependre d'altres persones, sobretot de la meva dona. I com que sé que això no té solució i me l'estimo molt i no vull que perdi la salut cuidant-me, he decidit posar fi a aquesta situació».

A i M
«Estem tots amb les mans lligades», expliquen els Monguilod | CatalunyaDiari.cat

 

I és que, tenint en compte que la família no disposa de recursos suficients per a viatjar a un altre país on estigui regulat el suïcidi assistit, el cert és que la seva lluita adquireix tot el sentit del món. A més l'Antonio, que ha escrit un testament vital on ha fet patent que vol deixar el seu cos a la ciència, no entén que no pugui deixar escrit el seu desig de morir quan així ho vulgui.

«Estem tots amb les mans lligades», lamenten els Monguilod, «així que haurem d'esperar que arribi la seva hora».  

També et pot interessar...

  • El Govern impulsarà una llei a favor de l’eutanàsia i el suïcidi assistit.

  • Antonio, el figuerenc de 86 anys que es va desorientar a Lourdes i va aparèixer a París.