Un vehicle de policia amb un avís sobre la mobilitat restringida a Catalunya

Enxampen un home amb una taxa d'alcohol cinc vegades superior a la permesa a Catalunya

A més, una altra dona va ser enxampada triplicant la taxa després de tenir un accident

El passat cap de setmana ens va deixar dos casos de conductors ebris al Baix Empordà, que van posar en perill la seguretat viària a les carreteres de la zona. En el primer dels casos, un home de 31 va ser denunciat per conduir amb una taxa cinc vegades superior a la permesa. Això va passar dissabte a Santa Cristina d'Aro.

En el segon, que va succeir diumenge, una dona de 50 anys va encastar el seu cotxe contra una font pública en una rotonda de Pals. En aquest cas, la conductora triplicava la taxa màxima permesa d'alcoholèmia.

Multiplica per cinc la taxa d'alcoholèmia

El primer dels fets va passar el dissabte, dia 19 de juny, sobre un quart de nou del vespre. Agents de trànsit del cos de Mossos d'Esquadra van localitzar un vehicle avariat a la C-31. El cotxe estava arraconat en el voral de la carretera i ocupava una part d'un carril de l'autovia.

Quan van parar-se per demanar-li la documentació, els agents van veure que el conductor estava sota els efectes de l'alcohol. Per això van decidir retirar el cotxe fins a una zona segura i van fer-li el test per veure si l'home de 31 anys anava begut o no. El resultat va ser positiu.

Concretament l'home tenia 1,24 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, pràcticament cinc vegades més del màxim permès. Per això el van denunciar per un delicte contra la seguretat viària. A més, també es van obrir diligències policials perquè el gos que acompanyava el conductor va mossegar un dels agents.

S'encasta contra una font triplicant la taxa permesa

Per altra banda, el diumenge 20 sobre dos quarts de dotze de la nit, els Mossos d'Esquadra van anar fins a la C-31, on s'havia produït un accident. Aquest accident va tenir lloc al tram que hi ha dins del terme municipal de Pals. Un cotxe es va encastar contra la font pública que hi ha en una rotonda d'aquesta localitat.

En el moment d'arribar al lloc dels fets, els agents van atendre els ocupants del vehicle. La conductora, que tenia 50 anys, estava ferida molt lleu i el menor que l'acompanyava estava bé de salut. Quan la policia li va fer el control d'alcoholèmia a la dona, va donar un resultat de 0,85 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, tres vegades superior al límit permès.

La dona va ser denunciada per un delicte contra la seguretat del trànsit.