Un home de 55 anys rus, el cadàver trobat el novembre al pantà de Boadella

Les proves d'ADN que es van fer als familiars d'un desaparegut han confirmat que l'home trobat mort amb cops al cap i pedres lligades al cos és Vasili Korchagin

Ja se sap qui és l'home que es va trobar mort al pantà de Boadella aquest passat mes de novembre.  No ha sigut fàcil però les tasques forenses i la investigació dels Mossos han donat els seus fruits, segons detalla 'ElPunt Avui', que assegura que es tracta d'un home de nacionalitat russa de 55 anys que havia desaparegut pocs dies abans a Llinars, al Vallès Oriental. La foto de l'home fins i tot s'havia distribuït pels canals habituals que es fan servir per denunciar les desaparicions de persones a escala estatal.  El cartell assegurava que l'home havia desaparegut el 29 de novembre però realment se li havia perdut la pista dies abans, abans del 24 de novembre, el dia que va ser trobat mort al pantà de l'Alt Empordà.

Aquest ball de dates, segons 'ElPuntAvui', van fer distreure als investigadors dels Mossos però les altres dades que es tenien de l'home, com una gran cicatriu al front i també l'edat i les fotos que s'havien fet quan es va fer l'aixecament del cadàver, no han deixat massa dubtes a la policia. Les proves d'ADN que es van fer al cos de l'home trobat mort i als familiars de Vasili Korchagin, els que van denunciar la seva desaparició, van acabar confirmant que es tractava d'ell.

Mig despullat, amb pedres lligades al cap i ferides al crani

Amb el nom de la víctima, i sabent més coses d'ell, després d'haver interrogat la família, ara els investigadors poden seguir estirant els fils per ajudar a resoldre aquest trencaclosques d'un altre misteriós crim en un pantà de Catalunya. Cal recordar que Korchagin va aparèixer amb diversos cops al cap, amb pedres lligades al coll i als peus i sense pantalons però sí samarreta. El cos va ser trobat per dos pescadors, que van veure el cadàver surant en un punt amb poca aigua.  En el moment que els Mossos d'Esquadra van recuperar el cadàver l'home no portava cap element identificatiu i encara no constava la seva desaparició, que va ser oficialment denunciat dia més tard, gairebé 100 hores després d'haver trobat el cadàver.

Un agent dels Mossos a la zona del pantà de Boadella on es va trobar el cadàver de l'home.
Un agent dels Mossos a la zona del pantà de Boadella on es va trobar el cadàver de l'home. | CatalunyaDiari.cat

 

Les primeres proves fetes al cadàver van confirmar que l'home havia estat agredit per més d'una persona i que va ser tirat al pantà ja mort. A un camí proper al lloc on va ser trobat també van trobar restes de sang de Vasili Korchagin. Tots aquests indicis, tot i que n'hi havien que feien pensar en una altra cosa, van confirmar que els Mossos es trobaven davant d'un crim i que calia investigar-ho.

Investigació sota secret de sumari

Ara serà la policia i el jutjat de Figueres que ha assumit el cas, que n'ha decretat secret de sumari, qui haurà de seguir amb les investigacions per saber què va passar amb  Vasili Korchagin d'ençà que va desaparèixer fins que va ser trobat mort al pantà que hi ha entre Darnius, Boadella i Sant Llorenç de la Muga. Qui el volia mort i què va motivar la seva mort, també són dues de les coses que ara per ara la policia encara no ha pogut aclarir. Una de les línies d'investigació obertes ara per ara, segons han explicat fonts policials a 'CatalunyaDiari', és una revenja per drogues. Els Mossos d'Esquadra encara no han detingut cap persona relacionada amb aquest crim.