Hugo i Stella amb la seva bebè Sol, una família de Brasil que va morir després que un penya-segat s'esfondrés damunt d'ells

Hugo i Stella, els pares de 30 anys que han mort intentant salvar el seu bebè de mesos

La família es trobava gaudint d'un dia a la platja

A l'estat de Rio Grande do Norte del Brasil, una família de tres persones ha mort després de l'enfonsament d'un penya-segat a la platja Pipa. Les víctimes han estat identificades com Stella Souza, de 33 anys, Hugo Pereira, de 32, i el seu bebè, Sol, de tan sols set mesos. 

La família es trobava gaudint d'un dia de platja i asseguts prop del penya-segat en el moment de l'esfondrament. El gos de la família, que estava amb ells, també va morir en el despreniment. 

La petita seguia amb vida quan van arribar els reforços

Els testimonis que van col·laborar per a rescatar els cossos van assenyalar que van trobar el cos de Stella abraçada a la seva filla, intentant protegir-la de la caiguda de les roques. Quan van aconseguir arribar fins ells, Sol encara seguia amb vida, però no van tenir èxit en la reanimació de la petita. 

«Excavem fins que trobem al pare, i després trobem a la mare i a la nena. El bebè encara respirava. Per casualitat, un metge passava per aquí en aquest moment. Va intentar reviure a la nena, però ja era tard», ha explicat Igor Caetano, un empresari nàutic que va presenciar l'accident.

 

Els despreniments de roques en penya-segats cada vegada es donen amb més freqüència en aquesta zona per culpa de l'erosió que provoquen les altes marees. Per aquest motiu, les autoritats brasileres recomanen no acostar-se a ells.

Fábio Pinheiro, el secretari de comunicació del municipi, ha assenyalat que la parella va ser advertida per un funcionari municipal sobre el perill que suposava romandre en aquesta zona./p>

Pipa és una petita localitat turística situada en el districte de Tibau do Sul, a uns 100 km de la capital de l'estat de Rio Gran do Nord, Natal. És una zona molt famosa per les seves platges, els seus festivals culturals i la seva gastronomia.

Casos similars

El desembre de 2019 va tenir lloc un cas similar a Astúries. Prop de la localitat de Puenxo, va morir un home que estava passejant per una pista forestal per la qual s'accedeix al pic de Boo quan va ser sorprès per l'ensulsiada i va quedar sepultat per les roques despreses. 

Les autoritats van ser avisades a les 17.17 hores de la tarda i es van desplaçar al lloc al costat dels bombers del Servei d'Emergències del Principat (SÀPIGA), que van aconseguir rescatar el cos sense vida de la víctima. 

Aquest mateix mes va succeir un cas similar a Madrid. Un comunicat de l'edifici de la Conselleria de Cultura i Turisme de la capital espanyola es va desprendre sobre una dona mentre ella passejava pel carrer Alcalá. 

La dona, de 32 anys i originària de Corea del Sud, va sofrir un traumatisme cranioencefàlic sever i va entrar en parada cardiorespiratòria. Els sanitaris del Samur van acudir al lloc, li van practicar les maniobres de reanimació i la van traslladar a l'hospital. Allà va romandre en estat crític fins que finalment va morir. 

A Montbrió del Camp (Baix Camp) un despreniment va sorprendre un home que estava treballant en una obra per a instal·lar una canonada en un forat de gran profunditat. Malgrat la ràpida actuació dels serveis d'emergències, l'esfondrament va posar fi a la vida del treballador. 

El mes de gener passat, un operari de 60 anys es trobava treballant en les obres d'adequació del quilòmetre 22 de la L3-113, una carretera localitzada a La Rioja, quan un despreniment va posar fi a la seva vida. La víctima residia a Logronyo i estava executant actuacions d'eixample i millora en la via de la localitat de Viniegra de Baix amb una excavadora quan van caure roques i terra sobre ell.