La Policia Local de Lloret de Mar investiga la proporcionalitat d'una actuació durant la detenció d'un lladre

El cas s'ha viralitzat a les xarxes socials a través d'un vídeo on es veu com els agents colpegen l'home

Pla obert d'un control de la Policia Local de Lloret de Mar durant el cap de setmana de Tots Sants
Imatge d'arxiu de la Policia Local de Lloret de Mar. | ACN

La Policia Local de Lloret de Mar, a la comarca de la Selva, investiga la detenció d'un lladre que es va fer aquest diumenge per saber si els agents van actuar de forma convenient. Segons avança el 'Diari de Girona', el diumenge un jove va robar dos cartrons de vi en un supermercat. Arran d'aquest fet, els treballadors van retenir el jove a l'espera de la policia i aquest es va anar violentant. Una vegada la policia local estava al lloc dels fets, el jove els va començar a increpar i finalment el van acabar reduint a cops i detenint-lo.

Ara, la prefectura de la Policia Local de Lloret de Mar està estudiant si una actuació policial d'aquest diumenge va ser proporcional o no. El cas s'ha viralitzat a través d'un vídeo on es veu com els agents colpegen l'home. 

La pel·lícula dels fets

El cas es remunta a la tarda, quan un jove va intentar robar dos cartrons de vi en un supermercat del municipi. En descobrir-lo, els responsables de l'establiment van intentar retenir-lo. Segons detallen fonts municipals, el jove, que anava acompanyat d'un home i una dona va acabar a fora barallant-se amb els treballadors de l'establiment. Quan la Policia Local va arribar fins al lloc dels fets, van intentar tranquil·litzar el jove, que s'anava alterant.

Mentrestant, una altra parella d'agents intentava allunyar els dos companys del jove per evitar que encara s'enfurismés més. Els agents demanaven al jove que s'identifiqués i retornés els cartrons. Tot i això, l'home s'anava alterant i incomplia amb les mesures de seguretat i portava la mascareta baixada.

Finalment els agents colpegen l'home fins que acaben detenint-lo. L'acusen d'un robatori amb violència, desobediència, resistència i atemptat contra els agents de l'autoritat. Després de la seva detenció, el jove va haver de ser atès en un centre sanitari. Per la seva banda, dos agents també compten amb ferides per un cop a la cara i a la mà.

El regidor de Seguretat de Lloret de Mar afirma que «l'actuació va ser justificada»

En aquest sentit, la prefectura està analitzant si l'actuació va ser proporcional o no. El regidor de Seguretat de Lloret de Mar, Jordi Sais, ha avançat que queda clar que «l'actuació va ser justificada» per l'actitud violenta que tenia el jove. Ara, la investigació ha d'aclarir si va ser «proporcionada».

De moment, s'han buscat testimonis de l'actuació i està en una fase informativa per esclarir què va passar. A partir d'aquí es decidirà si la manera com es va reduir el jove va ser correcta o no. En cas que ho consideressin oportú, es podria obrir un expedient contra algun dels agents.


Comentaris

envia el comentari