L'impacte d'un llamp provoca el pànic en un vol poc després d'enlairar-se des de Girona

L'avió, que tenia com a destinació el municipi belga de Charleroi, va haver de tornar a la capital gironina | Els passatgers van ser embarcats en un altre vol unes hores més tard
avió
L'impacte d'un llamp provoca el pànic en un vol poc després d'enlairar-se des de Girona | pexels

Gran ensurt el que s'han endut els passatgers d'un vol que cobria el trajecte Girona-Charleroi, en veure's sorpresos per l'impacte d'un llamp pocs minuts després que l'avió s'hagués enlairat. A conseqüència dels fets, el mitjà de transport va haver de fer mitja volta i tornar a aterrar, sembrant el pànic entre tots els presents.

 

Afortunadament, no es va haver de lamentar cap classe d'incidència més greu, i unes hores més tard tots els passatgers eren embarcats en un altre avió amb l'objectiu de ser desplaçats fins al municipi belga.

 

El vol s'havia enlairat 12 minuts enrere

Els fets van succeir el dissabte 18 de maig i van afectar un avió que uneix les localitats de Girona i Charleroi, concretament el vol FR6901. Quan feia tan sols 12 minuts que s'havia enlairat, el transport aeri va patir l'impacte d'un llamp, motiu pel qual es va veure obligat a donar la volta.

 

Amb tot, i malgrat l'ensurt que es van emportar tots els presents, el cert és que cap passatger va resultar ferit, tal com va informar la premsa belga i van confirmar fonts d'Aena poc després.

 

Van saltar les alarmes per un incident tècnic

llamp
El llamp va provocar que saltessin les alarmes de l'avió per un incident tècnic | pexels

 

I és que el llamp va provocar que saltessin les alarmes de l'avió per un incident tècnic que s'havia detectat, si bé no es pot confirmar que el problema guardés una relació directa amb el fenomen meteorològic.

 

Amb tot, l'avió no va poder continuar fent el trajecte que tenia previst, i per això es va prendre la determinació de tornar a l'aeroport d'origen. Almenys, això és el que ha explicat Vincent Grassa, el portaveu de l'aeroport de Charleroi.

 

Un testimoni afirmava sentir «més por que dolor»

D'altra banda, el mitjà belga 'RTL Info' va citar un internauta —que, pel que sembla, era un dels passatgers del vol—, segons el qual l'avaria sí que havia estat provocada pel llamp, i que va narrar els fets de la següent manera: «Un llamp va caure sobre el nostre avió. El pilot va donar la volta i vam haver de desembarcar amb el nostre equipatge».

 

El relat, però, no acaba aquí: «Vam sentir una gran explosió i vam veure un gran flaix. Tinc molta por de tornar a sortir», escrivia el presumpte testimoni, que també recollia que «amb quatre hores de retard, acabem d'aterrar a Charleroi en un altre avió. L'altre ha quedat clavat a terra. Més por que dolor».

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari