Captura del vídeo de la pedregada d'aquest dimarts.

Impressionant vídeo: l'excepcional pedregada deixa grans destrosses a l'Empordà

La forta pedregada d'aquest dimarts a la tarda ha deixat grans destrosses a la Bisbal d'Empordà

Aquest dimarts a la tarda les fortes pedregades i calamarsades han afectat bona part de la província de Girona. Concretament, a la Bisbal d'Empordà, al Baix Empordà, s'han pogut veure pedres de fins a 10 cm de diàmetre que han provocat grans destrosses. 

Nombrosos veïns han pogut captar imatges i vídeos del temporal que han compartit a través de Twitter, on es pot veure la magnitud i l'excepcionalitat de la pedregada que ha caigut en aproximadament uns deu minuts. 
 

El temporal d'aquest dimarts a mitja tarda ha provocat grans destrosses i nombrosos desperfectes als vidres dels cotxes i als teulats de les cases especialment a la Bisbal i al Pla de l'Estany, com també ha deixat desenes d'ocells morts i branques trencades. Fins i tot, en alguns casos ha trencat teules i ha arribat a entrar a l'interior d'alguns habitatges.

Els Bombers van rebre més de 39 avisos des d'ahir a la tarda fins a la matinada per danys materials als edificis i al cablejat a conseqüència de la pedregada, la gran majoria des de la capital del Baix Empordà i dues a Forallac.

Es tracta d'un temporal d'una gran excepcionalitat per la seva magnitud i la pedregada més important viscuda a Catalunya dels últims anys. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, no s'havien registrat pedres d'aquestes dimensions des de feia més de vint anys.

Mor una nena de 20 mesos per l'impacte d'una pedra

Una nena de 20 mesos ha mort la matinada d'aquest dimecres a la Bisbal d'Empordà després de rebre l'impacte d'una pedra al cap. Ahir a la tarda va ser traslladada greu a l'Hospital Trueta, on finalment ha mort.

Una altra dona que també va resultar ferida per la pedregada d'ahir a la tarda ha estat donada d'alta aquesta mateixa matinada. A més, una trentena de persones van ser ateses al CAP del municipi per contusions i fractures lleus.