Imatge d'un incendi a Artesa de Segre

Incendi ara mateix en una fàbrica: 12 dotacions de Bombers i risc que s'enfonsi

El fum es pot veure des de diferents punts de la comarca de la Noguera | Hi ha risc que s'enfonsi el sostre

Moments de tensió en una fàbrica a Artesa de Segre. Dotze dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen ara en un incendi en una nau industrial situada a la població de la Noguera

Els Bombers, que han rebut l'avís de les flames a les 14:32 hores, han pogut desallotjar tot el personal que es trobava treballant a la fàbrica. Ara, però, els efectius desplaçats fins el punt de les flames treballen per a poder apagar el sostre de l'espai, que crema des de dos quarts de tres de la tarda d'aquest dimarts, 23 d'agost. Segons els Bombers, hi ha risc de que s'enfonsi el sostre. 

Cal destacar, en aquesta línia, que l'incendi ha alertat els veïns de la comarca, ja que el fum es pot veure des de molts punts de la Noguera

Les zones d'incendi, declarades zones catastròfiques 

El govern espanyol ha aprovat en la reunió del Consell de Ministres d'aquest dimarts la declaració de zona catastròfica dels territoris afectats per grans incendis aquest estiu. La portaveu de l'executiu, Isabel Rodríguez, ha explicat en roda de premsa al Palau de la Moncloa que la declaració afecta quinze autonomies, entre les quals Catalunya.

Imatge d'un incendi a Artesa de Segre.
L'incendi a Artesa de Segre crema des de les 14.30 hores de la tarda. | ACN

Concretament, els incendis dels municipis del Pont de Vilomara i Rocafort i de Manresa, ambdós a la comarca del Bages al juliol. Rodríguez ha destacat que la declaració d'aquestes zones com a zona greument afectada per una emergència de protecció civil permetrà activar els mecanismes d'ajudes a persones i béns afectats.

El president espanyol, Pedro Sánchez, ja va avançar ahir dilluns la decisió després de visitar la zona afectada pel foc de Begís (Castelló), que ha cremat 20.000 hectàrees. Al conjunt de l'estat espanyol, enguany els grans incendis han devastat més de 223.000 hectàrees mentre que l'any anterior van ser-ne unes 51.000.