Imatge de tres camions dels Bombers de la Generalitat

Incendi en un campament de barraques a Barcelona amb explosions de butà

No hi ha hagut ferits entre els habitants del campament

La Gran Via de Barcelona ha viscut una matinada de dimarts prou moguda. El servei d'emergències ha fet un desplegament a la zona per un incendi després d'unes explosions que hi ha hagut a la zona.

En concret, dues bombones de gas butà han esclatat en un campament de barraques situat en aquesta via de la capital. De resultes d'aquest incident, s'ha iniciat un foc a les barraques, que ha provocat l'avís al telèfon del 112.

Les barraques estan instal·lades a l'antic camp de futbol de Magòria, ubicades a la Gran Via entre la plaça d'Espanya i la plaça Cerdà. En conseqüència d'aquests fets, els habitants del campament han hagut de marxar. A més, el dispositiu d'emergències, per precaució, ha tancat l'accés al lloc de l'incendi.

L'explosió, que ha estat a dos quarts d'una de la matinada, ha estat la causant de l'incendi. Els Mossos d'Esquadra, per la seva part, han tallat el trànsit durant uns minuts al a zona per facilitar la feina dels bombers.

Incendi en un bus urbà a Barcelona

El passat dilluns al matí, Barcelona també va viure un perillós incendi. En aquesta ocasió, un autobús urbà de la ciutat va veure com es calcinava. En concret era un dels vehicles públics de la línia D50, que va del Paral·lel a Ciutat Meridiana.

L'avís es donava als voltants de les vuit del matí, a l'altura del número 277 del carrer Indústria. L'origen del foc era la part del darrere de l'autobús, on hi ha situat el motor de gas, que s'ha incendiat. 

Per aquest motiu, els Bombers de Barcelona es van haver d'activar i van traslladar-se fins al lloc de l'incendi. El cos va intervenir per apagar les flames que hi havia a l'autobús barceloní.

En l'actuació d'emergències al carrer Indústria també va actuar la Guàrdia Urbana de Barcelona. Els agents van intervenir per a desviar el trànsit a la zona i facilitar l'actuació dels Bombers.

D'altra banda, TMB també anul·lava la parada del carrer Indústria amb Independència. Aquesta mesura obligada va afectar la circulació de les línies d'autobús urbà H8, 19, 47 i 117. Poc després es va normalitzar.

Tot i l'ensurt a causa del foc en l'autobús urbà, les afectacions van ser només materials. Afortunadament, no va resultar cap persona ferida per l'incendi que hi havia al transport públic de la capital catalana.