Sabina Nessa a la graduació de la universitat

Detenen l'home que va matar la Sabina, la mestra de 28 anys

Sabina Nessa ha estat assassinada a pocs metres del seu habitatge

La societat britànica ha alçat la veu del feminisme després de l'assassinat de Sabina Nessa, una mestra de primària que ha perdut la vida amb 28 anys. La violència masclista és un delicte cada vegada més freqüent al Regne Unit i les autoritats han pres mesures al respecte.

Sabina Nessa va ser assassinada el 17 de setembre a Kidbrookke, una zona a prop del barri on vivia, i ja se'n coneixen els motius. Un home la va matar mentre aquesta es dirigia al lloc on havia quedat amb la seva millor amiga, que està completament destrossada pel que va passar.

El col·lectiu feminista de Londres ha utilitzat aquest cas per a demostrar el perill que corren les dones en determinades circumstàncies. La mort de la mestra marcarà un abans i un després, segons informen mitjans locals, ja que la població vol fer justícia com més aviat millor.

La policia britànica ja ha detingut un sospitós, el qual no està col·laborant en la investigació perquè vol mantenir els seus secrets en un lloc segur. La teoria més consistent fins ara és que aquest home va aprofitar que Sabina estava sola per agredir-la i aprofitar-se'n

 

La jove havia quedat amb la seva millor amiga en un parc que era a pocs metres de casa seva, al sud-est de Londres. En cap moment va pensar que aquesta excursió acabaria en tragèdia, i el seu entorn està lluitant perquè aquest episodi no es torni a repetir.

Els líders del feminisme al Regne Unit asseguren que els crims provocats per la violència de gènere són cada vegada més freqüents. La mestra que ha perdut la vida és l'última víctima d'una llarga llista a la qual ningú aconsegueix posar punt final.

Sabina Nessa farà història: «evolució important»

La Policia Metropolitana s'ha trobat molts impediments durant la investigació. De fet, han trigat un temps a tenir bons resultats. Els dies posteriors a l'homicidi van detenir dos sospitosos que van acabar posant en llibertat per falta de proves.

No obstant això, ara sembla que han trobat el culpable: un home de 38 anys que es va aprofitar de la vulnerabilitat de la víctima. Els veïns de la zona, especialment les dones, estan aterrides pel succés.

 

Les autoritats pretenen que la població mantingui la calma, ja que han apreciat una «evolució important» en la investigació. Encara han de reunir algunes proves, però estan a punt de demostrar que han trobat el culpable i garanteixen que pagarà per això.

El sospitós va ser detingut aquest diumenge, al sud d'Anglaterra, quan aparentment intentava fugir i passar inadvertit. La policia va aconseguir atrapar-lo gràcies a unes fotografies que havien distribuït que el qualificaven com a persona perillosa.

La família de Sabina, destrossada: «És com si estiguéssim en un malson»

Sabina Nessa va ser atacada mentre anava a reunir-se amb la seva amiga, a qui li hauria pogut passar el mateix si s'hagués trobat amb l'agressor. Tenien pensat anar a un local nocturn, però no els va ser possible.

Els fets van passar el 17 de setembre, però no han avançat en la investigació fins ara, ja que ha estat una tasca bastant compromesa. El sospitós es va intentar escapar, però algú el va veure i va avisar les autoritats que era en una gasolinera de Londres.

Centenars de persones han organitzat una manifestació per a honrar la memòria de la morta i intentar frenar la violència de gènere. La germana de la víctima ha parlat amb els mitjans de comunicació locals per a donar veu a un problema que cada vegada és més greu.

«És com si estiguéssim en un malson i no en poguéssim sortir. El nostre món està trencat, simplement no tenim paraules».

La mort de Nessa s'ha produït sis mesos després que un policia segrestés, violés i assassinés una dona de 33 anys. La víctima es deia Sarah Everard, i el succés està tornant a ser recordat per a conscienciar de la perillositat de la violència de gènere.