Afonso

Incendi a casa d'Alfonso, el tirador que va matar dos veïns a Ciudad Real

La Guàrdia Civil investiga aquest incendi i tot indica que el foc ha estat provocat

Argamasilla de Calatrava, el poble a Ciudad Real on dimecres passat va tenir lloc un tiroteig mortal, està en peu de guerra. Els veïns clamen contra Alfonso, l'home de 52 anys que es va embolicar a trets després d'una discussió amb el seu pare. Va matar un veí i un policia local abans de ser abatut.

El succés va causar una gran consternació al poble, i en especial a l'entorn de les víctimes. Alejandro, policia local d'Argamasilla, tenia 41 anys, estava casat i tenia una filla de poca edat. José Luis, un agricultor del poble, havia anat a la casa per intervenir en la baralla.

Víctimes
Alejandro i José Luis, les dues víctimes d'aquest succés | CatalunyaDiari

Segons informa Telemadrid, la casa de camp on va tenir lloc la massacre ha quedat arrasada aquesta nit a causa del foc. Ara, la Guàrdia Civil està investigant el succés i no descarten que el foc hagi estat intencionat. Afortunadament, no s'han hagut de lamentar danys personals.

Hores d'horror a Argamasilla

Una setmana després del tiroteig mortal, Argamasilla de Calatrava no pot oblidar les hores d'horror que es van viure. Alfonso, un expert en armes i amb problemes mentals, es va posar a disparar després d'una discussió amb el seu pare. Alfonso, de 81 anys, va aconseguir escapar-se de les urpes del seu fill i trobar refugi.

Tot i això, Alfonso fill es va atrinxerar a casa seva, disparant a tothom que se li acostava. La primera víctima mortal va ser José Luis, un veí que s'havia acostat per intervenir en la disputa familiar. També va morir Alejandro, un policia que formava part de l'operatiu d'emergència.

Agents de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la Policia Local van acabar abatent l'agressor. La investigació policial ha determinat que la discussió es va iniciar per una disputa per les terres. Alfonso, que tenia problemes mentals després d'un accident de trànsit, podria haver patit un brot psicòtic.

Crema la casa d'Alfonso

La casa de camp on van passar els fets, a Argamasilla de Calatrava, ha estat pastura de les flames. L'incendi es va declarar cap a les 21.30 hores d'aquest dimecres, moment en què el 112 va rebre l'avís. El foc ha devorat la casa, tot i que no hi havia ningú a dins i no s'han de lamentar víctimes.

Alfonso fill i Alfonso pare
Alfonso fill i Alfonso pare, tristos protagonistes d'aquest succés | CEDIDA

Fonts de la Guàrdia Civil confirmen que no hi havia ningú a l'interior de l'habitatge i han obert una investigació. Tot i que encara no s'ha arribat a una conclusió ferma, tot apunta que ha estat un incendi provocat. Creuen que una o diverses persones ho haurien fet com a acte de venjança.

La casa incendiada pertany a Alfonso, el veí que es va atrinxerar i que va matar dues persones abans de ser abatut per la policia. Els Bombers s'hi van desplaçar, i les tasques d'incendi s'han allargat fins a mitjanit. Les autoritats creuen que és una venjança contra la família d'Alfonso.

Venjança contra el pare?

A més de les víctimes mortals, hi va haver diversos ferits. Afortunadament, tots ells ja han rebut l'alta hospitalària. És el cas de l'agent de la Guàrdia Civil de Ciudad Real que va rebre un tret a la cama durant el succés. Estava ingressat a l'Hospital de Santa Bàrbara de Puertollano, però ja és a casa seva.

El tiroteig va obligar a fer un impressionant desplegament d'emergència, amb ambulàncies, bombers i diversos cossos de policia. L'agent ferit va rebre un tret sota el camió blindat al lloc del tiroteig. Va ser intervingut quirúrgicament amb èxit, i ara està recuperant-se al seu domicili.

També va resultar ferit el pare del tirador, que va haver de ser atès per contusions de diversa consideració. Per això, els veïns no descarten que l'acte de venjança, l'incendi de la casa, hagi estat dirigit al pare. Molts el veuen com el desencadenant del rampell del seu fill que va donar peu a la tragèdia.