Imatge de l'autopista AP-7 amb diversos vehicles circulant

Un incendi provoca cues de 10 quilòmetres a l'AP-7

El Servei Català de Trànsit també ha informat d'aturades que afecten la B-30 pel mateix foc

Problemes a la xarxa viària catalana. Aquest dijous a la tarda, dia 22 de juliol, s'ha declarat un incendi en una mitjanada de l'autopista AP-7, que està generant complicacions en aquesta via a primera hora de la tarda. L'incident s'està produint en la citada autopista, a l'altura de Barberà i Sant Cugat del Vallès.

Llargues cues a l'autopista per un incendi

Aquest dijous a les 14.22 hores, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que un incendi estava començant a generar retencions en diverses carreteres catalanes. Concretament, el SCT ha explicat que un foc de vegetació estava afectant l'autopista AP-7 a l'altura de Barberà del Vallès, al Vallès Occidental. Les flames, segons l'òrgan depenent del Departament d'Interior, també estaven afectant la carretera B-30.

En un primer moment, el Servei Català de Trànsit ha dit que les retencions a l'autopista es podien trobar en els dos sentits de la marxa. I que aquestes, a més, eres d'aproximadament uns tres quilòmetres. La situació, però, s'ha anat complicant amb el pas dels minuts. Al cap d'una estona, concretament a les 15.41 hores, el SCT ha informat que l'escenari havia empitjorat.

I és que en l'última informació facilitada pel SCT, les cues a l'autopista AP-7 ja arriben als 10 quilòmetres. Aquestes retencions afecten la citada via, entre Barberà del Vallès i Sant Cugat del Vallès. A més, el Servei Català de Trànsit també ha detallat que aquests 10 quilòmetres de cua s'estaven produint en sentit nord, direcció Girona i França

El precedent més recent: Van haver de tallar l'AP-7 per l'incendi a Martorell

Per ara no s'ha reportat cap incident més relacionat amb aquest incendi a l'AP-7. Més complicada va ser la situació en aquesta via fa dues setmanes, quan es va declarar un incendi en una zona pròxima. En aquell cas, el foc es va generar a l'altura de Martorell. I una altra diferència és que, en aquell incendi, l'abast de les flames i els incidents que va provocar van ser més destacats. 

De fet, l'autopista en qüestió va haver de ser tallada per evitar mals majors i facilitar les tasques d'extinció dels Bombers de la Generalitat