Cruïlla de Balmes amb Gran Via, punt on s'ha produït l'intent de robatrori.

Dijous mogut a BCN: Diversos robatoris de rellotges de luxe a plena llum del dia

Els Mossos i la Policia Local de Barcelona busquen els autors dels robatoris | Diverses persones han estat les víctimes dels delinqüents

Lluïr la calerada pels carrers d'una ciutat com Barcelona pot ser tan pompós com perillós. Segons el diari 'El Caso', cada dia a la capital catalana es roben més objectes valuosos, tals com rellotges, i els grups de lladres o els individus per si sols són més violents. Així ho poden avalar molts turistes. I és que segons el mateix diari de successos, aquest dijous s'han produït diversos robatoris de rellotges de luxe, valorats en més 30.000 euros en total.

Un lladre assalta una persona i li roba un rellotge valorat en 11.000 euros

Al migdia un jove ha assaltat una persona per robar-li un rellotge d'alta gamma, valorat en 11.000 euros. Ha estat a la cantonada de la Gran Via amb el carrer Balmes, al bell mig de Barcelona. El lladre hauria assaltat violentament l'individu que duia el rellotge i li ha intentat prendre, però no ha pogut, ja que s'ha trencat la corretja.

Així, s'ha intentat escapar i ho ha aconseguit, encara que un grup de vianants han intentat aturar-lo. Tot i això, amb la mateixa actitud, el responsable de l'intent de robatori ha pogut fugir.

Un vídeo identifica el lladre, que està sent buscat pels Mossos

Els fets han estat enregistrats en un vídeo per un vianant. En ell, s'hi veu l'agressor intentant escapar, i ara està servint als Mossos d'Esquadra per intentar localitzar-lo. Juntament amb el testimoni de la víctima i dels vianants que l'han ajudat, la policia local i els Mossos esperen trobar el lladre i poder-lo detenir. De fet, ja han engegat la recerca. Encara que no s'ha endut el rellotge, s'ha trencat, i donat el fet que hi havia testimonis, es podrà acreditar la temptativa de robatori amb violència.

Un altre robatori aquest dijous: Un Rolex de 20.000 euros

Per si no hagués estat prou espectacular el primer robatori, més tard se n'ha tornat a viure un altre de similar al centre de Barcelona. Tal com informa El Caso, un grup de dos o tres joves ha assaltat una parella de turistes d'Alacant i els han robat dos rellotges. En aquest cas, es tractaria d'un Rolex de 20.000 euros i un Block d'uns 500 euros.

Segons l'esmentat mitjà, els Mossos també es troben buscant aquest grup de lladres, seguint les descripcions físiques que han facilitat els testimonis. Aquests testimonis haurien explicat que els assaltants serien dos joves àrabs que han fugit del lloc dels fets. 

Cada vegada més robatoris i més violents, especialment a l'estiu

Segons el mateix diari 'El Caso', els furts i els robatoris de rellotges són un recurs per a persones, sovint joves i d'origen estranger, que es mouen pel centre de Barcelona. Cada dia deu persones denuncien que grups de dos o tres lladres els assalten per robar-los el rellotge, especialment els mesos d'estiu, en què amb màniga curta són més visibles.

A més, els Mossos asseguren que els lladres actuen cada vegada de manera més violenta. De fet, des de l'inici de 2021 més de 50 persones han necessitat assistència hospitalària després de ser assalts i agredits per lladres a Barcelona. Si bé és cert que anys enrere arribaven persones de països europeus a fer aquestes pràctiques, actualment ho fan persones que ja estan instal·lades a la ciutat.