Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
IMatge d'un incendi al Prat de Llobregat.

Un incendi al Prat obliga a confinar la zona i a enviar-hi 24 dotacions de Bombers

Al punt de les 09.00 hores, els Bombers han donat per controlat l'incendi a la depuradora del Prat de Llobregat

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi a la depuradora del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), segons ha informat el cos d'emergències. Com a conseqüència de la millora de la situació el pla d'emergències per risc químic Plaseqcat ha passat de fase d'emergència a alerta i s'ha aixecat el confinament de 500 metres al voltant de la depuradora.

Els Bombers continuen treballant a la zona amb 12 dotacions, inundant d'escuma la zona afectada per l'incendi per evitar revifalles. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat de possible afectació a la qualitat de l'aigua al tram final del riu Llobregat i les platges del Prat. Això no afecta el subministrament d'aigua de boca.

Un perímetre de confinament de 500 metres 

Això és conseqüència del fet que una línia d'alimentació d'alta tensió ha quedat afectada per l'incendi i la depuradora ha quedat sense subministrament. Això fa que les aigües no es puguin tractar i s'aboquen directament per un sobreeixidor cap al riu Llobregat, una zona molt propera a la desembocadura.

A tres quarts de deu de la nit l'empresa va trucar el 112 per alertar d'un incendi en el dipòsit de reactius de fans. Protecció Civil va activar a les 23.17 hores en fase d'emergència el Pla especial per risc químic Plaseqcat després que els Bombers informessin que a la zona s'emmagatzemaven productes químics que podien ser potencialment perillosos. Es va establir també un perímetre de confinament de 500 metres al voltant de la indústria.

Els Bombers van activar 24 dotacions. Entre aquestes hi ha el Grup Operatiu de Suport (GROS) i el de Riscos Tecnològics (GRIT). També s'han mobilitzat furgons de risc químic i hi col·laboren els Bombers de Barcelona.

L'estratègia dels bombers ha consistit en el muntatge de tres línies d'aigua mixtes per poder extingir l'incendi. El foc ha afectat dipòsits de fibra de la depuradora emmagatzemats en tres contenidors d'uns 1.000 litres cadascun.
 

Lectures negatives de gas clor en l'aire

També s'han dut a terme controls exhaustius de les mesures de presència de gas clor en l'aire, els quals han donat lectures negatives.

En l'incendi no s'han produït ferits. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) havia desplaçat preventivament dues unitats, els Mossos n'han activat cinc.

L'Ajuntament del Prat de Llobregat ha activat el pla d'emergències municipal i el Centre de Coordinació Operativa Local per fer seguiment de l'emergència en contacte amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).