Dona desapareguda

Troben un cadàver on buscaven a Mónica, desapareguda fa dies a Pontevedra

Ahir a la tarda van trobar el cotxe al mateix lloc on avui ha aparegut el cos

Un mariner ha trobat aquest matí un cadàver en una zona rocosa entre la platja de Barra i el far de Cabo Home (Pontevedra). La Guàrdia Civil ja està treballant en la identificació del cos. Tot apunta que es tracta de Mónica, la dona de 52 anys desapareguda fa dies a Moaña.

L'operatiu de recerca de Mónica, desapareguda dijous 3 de novembre, va trobar el seu cotxe a Cabo Home la nit passada, el mateix lloc on aquest matí un mariner ha albirat el seu cos sense vida. Tot i que s'espera confirmació oficial, tot apunta que és el cos sense vida de la desapareguda.

Mónica Pastoriza, treballadora del centre de salut Moaña, va ser vista per última vegada dijous després d'un viatge familiar. La policia va revisar les càmeres de trànsit i va acabar centrant la zona de recerca a Moaña i els seus voltants. Així, van trobar el cotxe, i ara aquest cadàver que podria ser el seu.

La cerca de Mónica

Amics i familiars de Mónica Pastoriza van denunciar la seva desaparició del domicili familiar dijous 3 de novembre. Van difondre la fotografia a través de les xarxes socials i van demanar la col·laboració ciutadana. A més, la Guàrdia Civil i la Policia Local van muntar un ampli dispositiu per intentar trobar el seu parador.

Mónica
Ha aparegut un cos on buscaven Mónica | CatalunyaDiari

Mónica estava casada i va desaparèixer després d'un viatge familiar de manera misteriosa. Va sortir de casa amb el seu cotxe particular, un Renault Clio de color vermell que es va convertir en la principal pista per als rastrejadors. Policies locals de Moaña, Cangas i Bueu, i agents de Marín i de Pontevedra es van afegir a l'operatiu.

Ahir a última hora de la tarda van trobar el cotxe de la desapareguda al paratge canguès de Cabo Home. Els agents de l'operatiu es van centrar en l'entorn d'aquest lloc, segurs que la dona havia de ser-hi. L'aparició del cadàver, aquest matí, sembla congruent amb la seqüència dels fets.

Continua endavant la investigació

La policia mantenia obertes a tota hora totes les hipòtesis d'aquesta desaparició, inclosa la fugida voluntària. Corrien rumors que l'havien vist a Vilariño, però més tard es va confirmar que era fals. Els agents han seguit l'operatiu fins que han rebut l'avís d'aquest mariner.

La policia manté oberta la investigació, i la prioritat absoluta és identificar el cadàver trobat abans de seguir endavant. Si es confirma la identitat de Mónica, intentaran aclarir les circumstàncies de la desaparició i de la seva mort. La prioritat, llavors, serà descartar qualsevol indici de criminalitat.

La família s'ha pres la troballa del cos sense vida com un cop terrible, però mantenen l'esperança que no sigui Mónica. Això mantindria oberta la porta a un feliç desenllaç per poder trobar la dona sana i salva. De moment, les autoritats mantenen la màxima prudència davant de noves informacions.

Un cas semblant a Gran Canària

El desenvolupament dels esdeveniments en el cas de Mónica Pastoriza recorda molt al cas de Josefa Travieso a Telde (Las Palmas). La dona de 54 anys va desaparèixer el 31 d'octubre i poc després van trobar el cotxe abandonat. En aquest cas, la dona encara no ha aparegut.

Dimecres passat, els investigadors creien haver fet un gran pas en trobar el cotxe de Josefa a Arucas. El vehicle estava en una benzinera, i semblava que podia portar finalment fins al parador de la dona. Tot i això, ja ha passat una setmana i la desapareguda continua sense aparèixer.

La investigació en aquest cas també continua en marxa, amb un ampli operatiu de cerca integrat per professionals i voluntaris. La família de Josefa Travieso ha demanat ajuda a través de les xarxes i segueixen molt de prop les feines de rastreig. Temen que es produeixi un desenllaç fatal, com en el cas de Mónica.