Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Benito González, el regidor mort tràgicament

Benito González, regidor del PSOE, mor en un fatídic succés

Ha mort a causa de les cremades que va patir durant l'incendi d'una nau industrial

Benito González Dopazo, regidor del PSOE a Marín (Pontevedra), ha mort als 59 anys a l'Hospital de La Corunya. L'edil va resultar ferit de gravetat a l'incendi de l'antiga fàbrica de Pontesa, diumenge a la tarda. Ha mort a causa de les greus cremades que va patir.

Benito González era treballador del Grup Nogar i, a més, edil del PSdeG-PSOE a la localitat pontevedresa de Marín. L'incendi declarat a la nau industrial va deixar tres ferits, i Benito va ser el més greu. Tenia cremades de tercer grau al 85% del seu cos.

Benito González ha mort després de l'incendi d'una nau
Benito González ha mort després de l'incendi d'una nau | Cedida

Va ser traslladat d'urgència al Complex Hospitalari Universitari de La Corunya (Chuac), i ingressat a la unitat de cremats. Ha mort aquesta matinada, en no poder superar les greus lesions que patia. Tot just conèixer la trista notícia han aparegut els primers condols dels seus companys.

Un regidor molt estimat

Gonzalo Caballero, secretari general dels socialistes gallecs, ha expressat el dolor per la mort del company. «Sento molt la mort de Benito, regidor socialista que ha mort després de dies ingressat per l'incendi de la nau de Pontesa. Tot el meu suport a la seva família, i als companys i amics de Marín», ha expressat.

Benito González, natural de Santomé de Piñeiro, era tècnic superior en pesca marítima i havia estat president de la comunitat de muntanyes de Santomé. Fou fundador i delegat de l'equip de futbol veterà de la parròquia marinenca. I va estar molt vinculat a l'àmbit educatiu, com a president de l'AMPA de l'IES Chan do Monte.

També va dirigir la Confederació Gallega d'Associacions de Mares i Pares a Pontevedra. Era regidor socialista a Marín des del 2019, i anteriorment havia integrat la corporació marinenca amb l'alcalde Francisco Veiga Soto (2007-2011). Era un regidor molt estimat per la seva generositat i bon fer.

L'incendi mortal de Pontesa

L'incendi es va declarar diumenge passat a les tres de la tarda en una nau de Pontesa, a Ponte Sampaio. El foc va cremar bona part dels productes emmagatzemats de l'empresa portuària Ceferino Nogueira, sobretot cereals. Inicialment van poder controlar-ho, però es va reactivar tres hores més tard.

Benito, la víctima mortal del incendio de la nave de Pontesa
Benito, la víctima mortal de l'incendi de la nau de Pontesa | Catalunya Diari

Les flames van provocar el despreniment d'una part del sostre a les tres persones ferides en el succés. Un d'ells, Benito González, va endur-se la pitjor part. Era un treballador històric de l'empresa i va ser traslladat amb rapidesa a l'hospital encara que ja en un estat molt crític.

Les autoritats estan investigant l'incendi de la fàbrica i si l'espai comptava amb les llicències d'activitat pertinents. L'ajuntament ha advertit del perill que es presenta ara, amb tones de cereals en permanent combustió. «És un perill que cal treure'n com més aviat millor», van valorar.

Situació preocupant al lloc

Segons la regidora de Seguretat Ciutadana, Eva Villaverde, «ara tenim un polvorí dins de la fàbrica. La nau està cremada a tota la seva estructura, sense coberta i tot el material contaminat d'amiant. La situació és tan extrema que es va impedir als Bombers entrar-hi per refredar la zona».

Mentre segueixen els treballs per solucionar la situació, no deixen d'arribar mostres de condol per la mort de Benito González. També d'afecte cap a Pilar, la dona de Benito, que ha estat al costat del marit fins al final amb gran patiment. Ara, després del fatal desenllaç, volen acompanyar-la més que mai.

També el president de la Xunta, Alfonso Rueda, ha tingut paraules d'afecte per l'edil mort. «Vaig tenir l'ocasió de conèixer-lo, avui costa molt assumir-ne la pèrdua, tot el meu afecte a la família i als seus companys», ha escrit el popular. Marín no oblidarà mai el regidor que va deixar empremta amb el seu caràcter bondadós.