Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Detall d'una pilota de futbol sobre el terra

Dani, l'esportista que ha mort sobtadament: tenia només 14 anys

Les xarxes socials mostren la seva preocupació per la mort de joves esportistes al nostre país

L'esport espanyol es vesteix de dol per la mort d'un futbolista de només 14 anys a la Rioja. Dani, component del Cadet B de l'Associació Esportiva Rioja Sala, ha mort sobtadament a casa seva. El tràgic succés va passar diumenge passat a Logronyo, on està ubicat el domicili familiar.

Daniel, jove esportista natural de Quel i que actualment residia a la capital de La Rioja, va perdre la vida sobtadament quan era al domicili familiar. De moment, tot apunta a un cas de mort sobtada. Ara, la seva pèrdua ha provocat una reacció massiva a les xarxes socials.

És el segon succés tràgic d'aquestes característiques que succeeix al futbol espanyol, en els últims mesos. Cal recordar que el 22 d'octubre va morir un nen de 12 anys després de jugar un partit de futbol a Pinto, Madrid. En aquell cas, el menor va patir un atac sever d'asma que va acabar amb la seva vida.

Pluja de missatges després de la seva mort

Així doncs, l'Associació Esportiva Rioja Sala anunciava la mort d'un dels seus jugadors. Després del tràgic succés, centenars de persones, clubs i entitats han mostrat el seu condol i han enviat el seu afecte als familiars.

L'interior d'una ambulància
No van poder fer res per salvar-li la vida | Canva

Dani va militar precisament al Camino Cienta de Arnedo, per després vestir la samarreta de l'Associació Esportiva Rioja Sala. Al club s'han mostrat «consternats per la mort del petit Dani». Els clubs on havia jugat també han expressat el seu dolor després de conèixer-se la notícia.

Així mateix, els ajuntaments de Quel i Autol han transmès el condol als pares del menor, als seus familiars i amics. A més a més, la Federació Riojana de Futbol s'ha sumat als condols, mostrant també el seu ànim al club. I és que, a hores d'ara, està sent molt dur per al futbol sala de la regió.

«Dilluns terrible»

El missatge del club anunciant la mort del jove esportista ha tingut una gran repercussió a les xarxes socials. Centenars de missatges han respost a la publicació amb mostres d'ànim i lamentacions. Entre ells, les de persones conegudes com a Eloy Madorrán, director general d'Esport de La Rioja.

«Una abraçada molt forta a la família de Dani i el nostre condol al club, un dilluns terrible», ha escrit el representant. A més, un gran nombre de persones han deixat les seves emotives paraules als comentaris del missatge. Per exemple, han deixat emoticones de coloms blancs i cors trencats.

El club de La Rioja de futbol sala on jugava Daniel ha rebut l'afecte i el suport d'altres entitats esportives de la regió. Molts clubs han mostrat els seus respectes i s'han ofert per a tot allò que l'equip pugui necessitar. I és que són conscients del dolor que hi ha ara entre els companys del jove mort.

Dies negres a l'esport espanyol

D'altra banda, fa dues setmanes va morir un nen de 12 anys després d'un partit de futbol disputat a Pinto (Madrid). En aquella ocasió, el menor havia disputat un matx i va patir un atac d'asma després del partit. No ha transcendit si el menor mort a Logronyo venia de jugar un partit o va ser un atac sobtat.

En tot cas, la notícia ha causat preocupació a moltes persones per la successió de morts de joves esportistes. Des de l'any passat ja són diversos els adolescents que han mort a l'àmbit de l'esport. El mes passat, sense anar més lluny, van morir dos jugadors joves de beisbol i rugbi.

Davant d'això, alguns d'aquests usuaris demanen que s'investiguin aquestes morts sobtades en joves de molt poca edat. «Són molts els morts prematurament en aquestes circumstàncies des del 2021 i pot ser que puguem evitar aquestes desgràcies. Faig una crida perquè s'investigui», deia un usuari.