Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de Paula Andrea Restrepo.

Paula, l'estudiant de 18 anys assassinada de manera atroç a la sortida de l'escola

Indignació pel cruel assassinat d'aquesta noia, que va ser torturada i violada abans de morir

Commoció a Colòmbia pel salvatge assassinat de Paula, una estudiant de 18 anys, a la sortida de l'escola. La noia va ser torturada, violada i abandonada lligada de mans i peus mentre agonitzava. Va ser trobada amb un fil de vida, però va morir poc després a causa de les greus lesions que presentava.

El succés va tenir lloc divendres, 4 de novembre, al final de les classes a la Institució Educativa Santa Rita d'Antioquia (Colòmbia). L'estudiant no va arribar mai a casa i la seva família va denunciar la seva desaparició. La recerca va concloure amb la troballa del cos de la víctima en una carretera propera.

Estava lligada de mans i peus, amb signes de tortura i violència sexual i amb ferides d'arma blanca. Va ser traslladada en estat crític a l'Hospital San Rafael de los Andes, però no hi van poder fer res. Les autoritats van iniciar una persecució contra els autors i hi ha hagut una detenció.

El brutal assassinat de Paula

Paula Andrea Restrepo, de 18 anys, estava a punt d'acabar el batxillerat a un institut d'Antioquia, a la zona dels Andes. Solia anar sola de casa seva a l'escola i, pel que sembla, era intimidada per un grup de joves. Les autoritats investiguen si estava sent víctima d'assetjament.

Foto de Paula Andrea Restrepo.
Les autoritats busquen els assassins de Paula. | Xarxes socials
 

L'última vegada que la van veure amb vida va ser divendres en sortir de classe, però mai no va arribar a casa seva. Una intensa recerca va aconseguir trobar el seu parador, però lamentablement ja es trobava en estat crític. Havia estat víctima d'un assalt i els seus captors van cometre tortures i agressions sexuals.

Després de conèixer-se els fets, es va convocar un consell de seguretat extraordinari per intentar trobar com més aviat millor els autors. Les autoritats van oferir una gran quantitat de diners per trobar els assassins. Es va anunciar una recompensa de 50 milions de pesos (10.000 euros) per a qualsevol informació.

Indignació a Colòmbia

«Prou ja de la violència contra els nostres nens, nenes i adolescents!». Amb aquest missatge, el governador d'Antioquia, Aníbal Gaviria, reflectia la indignació que viu aquests dies la comunitat on pertanyia la jove assassinada. També van enviar els condols a una família que no té consol.

Aquest diumenge van acomiadar la noia assassinada enmig d'un dolor profund i una gran impotència. Van recordar que Paula només tenia 18 anys i aquest 2 de desembre s'hauria graduat de batxillerat i de tècnica en gestió ambiental. La seva mort suposa una pèrdua irreparable per a tota la comunitat.

Les autoritats es van veure pressionades davant de l'enorme indignació desfermada per aquest nou feminicidi. «Res no ens tornarà Paula, però estem treballant perquè no hi hagi impunitat. Els responsables d'aquest dolorós crim pagaran pel que han fet», va prometre el governador local.

Ja hi ha un detingut

Carlos Arturo Mora Durán, de 22 anys, va ser capturat per la policia quan anava amb autobús pels voltants del poble. Unes hores abans, havia escapat de l'hospital de San Rafael, on comparaven el seu ADN amb els que s'havien trobat a la víctima. Finalment van aconseguir interceptar-lo gràcies a un ampli operatiu policial.

El detingut treballa en una plantació de cafè i sospiten que va sortir del seu lloc de treball quan la víctima sortia de l'escola. Investiguen si havia estat seguint la noia per planejar minuciosament l'assalt. Sabia que sortia de l'escola i el camí que feia per tornar a casa sola.

A més, investiguen una segona persona que estaria sota protecció policial davant d'un possible linxament dels veïns. Es tractaria del conductor d'una motocicleta que va ser trobada als voltants de la troballa de la víctima. L'haurien pogut segrestar amb aquest vehicle.

La fiscalia ja treballa en la ràpida resolució d'aquest cas per apaivagar els ànims dels veïns. I és que el país colombià viu sotmès a una violència sexual constant contra les dones i els nens. Però no n'hi ha prou amb resoldre aquest cas i demanen més mesures de protecció i prevenció.