Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un camió dels Bombers de Barcelona durant un incendi a l'avinguda Paral·lel

Incendi en un edifici del Paral·lel: un ferit amb cremades i un hotel desallotjat

Bombers estan investigant les causes de l'incendi, mentre els veïns apunten a una deflagració o un curtcircuit

Barcelona ha viscut un vespre-nit de sirenes i corredisses per l'avinguda del Paral·lel. El telèfon d'emergències rebia l'avís d'un foc en un edifici d'aquesta via a dos quarts de nou d'aquest dimarts. 

Els Bombers de Barcelona han activat vuit dotacions per a treballar en l'extinció del foc que afectava la quarta planta d'un edifici situat al número 87 de l'avinguda de la capital catalana. També hi ha participat la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra.

Malauradament, el foc ha causat un ferit menys greu, segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha enviat sis ambulàncies a la zona. Ha sofert cremades en una mà i ha estat traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron.

Segons informacions de Bombers, el pis on s'ha produït el foc ha quedat «força danyat». Tot i això, no hi ha hagut afectació a l'estructura de l'edifici, que allotja l'Hotel Paral·lel. Pel que fa a l'origen del foc, asseguren que encara no poden treure conclusions. Cap a dos quarts de deu de la nit el foc ha quedat extingit.

Els veïns apunten a una explosió d'una caldera

El gran moviment dels serveis d'emergències a l'avinguda del Paral·lel de Barcelona han cridat l'atenció als veïns de la zona. Un incendi que tenia «flames importants i una temperatura i un foc desenvolupats, segons ha explicat el cap d'unitat dels bombers, Victor Molinet, després d'extingir-lo i haver entrat a l'immoble afectat. 

En aquest sentit, s'estan investigant les possibles causes de l'incendi en aquest edifici de la ciutat. Alguns veïns apunten que la causa ha estat l'explosió d'una caldera i altres al curtcircuit d'un electrodomèstic. El bomber, però, ha mantingut que encara no es poden «treure conclusions» d'aquest foc ni el seu origen.

Seguin el procediment habitual, els bombers, en entrar l'edifici, s'han preocupat per l'estat dels veïns i veïnes i els han demanat que no sortin de les seves residències. Els que ja havien sortit s'han estat al carrer mentre els bombers apagaven el foc, però han pogut tornar a l'interior cap a les deu de la nit. Preventivament, s'han desallotjat els hostes de l'Hotel Paral·lel.

Molinet ha explicat que la persona ferida ha patit cremades quan intentava apagar el foc. Posteriorment ha estat evacuat fins a l'hospital.

Les recomanacions en un incendi a casa

Molinet ha aprofitat per recordar que en casos d'incendis a casa el que convé fer és tancar la porta al foc, buscar un lloc segur, avisar el 112 i quedar-se allà. «No hauríem de sortir corrents cap a fora, és més efectiu estar en una habitació i esperar que vinguin els bombers, que tenim el compromís de ser-hi en 10 minuts», ha afegit el cap de la unitat.