Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bombers de la Generalitat

30 dotacions de Bombers treballen en un incendi a una empresa química ara mateix

Els veïns de La Llagosta han estat confinats tota la matinada

Els veïns de la població de La Llagosta, al Vallès Oriental, han viscut una matinada molt tensa. Un incendi que ha afectat una indústria química ha obligat a confinar a tots els habitants d'aquest municipi durant tota la matinada.

L'avís per l'incendi es va rebre cap a les 00.31 hores d'aquesta matinada. Les flames estaven descontrolades quan van arribar els Bombers i havia afectat completament totes les instal·lacions. Poc abans de les set del matí, foc s'ha donat per controlat. 

Imatge d'un agent de policia en un incendi a Barcelona.
Hi havia 10 treballadors a la fàbrica, però cap va resultar ferit | EP

A causa del risc per inhalació de fum i gasos nocius, les autoritats han considerat prudent confinar els nuclis de població propers a la fàbrica. D'aquesta manera, s'han vist afectats els veïns de La Llagosta, la part sud de  Mollet del Vallès i el nucli de La Florida. Quan s'ha estabilitzat el foc ja s'ha aixecat el confinament.

A més, Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) i s'ha hagut de tallar la línia R2 de Rodalies, molt propera a l'empresa. No obstant això, la circulació també s'havia restablert a primera hora del matí. En un primer moment es permetia al tres passar per l'estació, però sense realitzar cap parada. A les 07.05 hores s'ha tornat a la normal circulació.

En el moment de l'inici del foc, encara hi havia una desena de persones treballant a la planta, però, afortunadament, cap d'elles ha resultat ferida. 

Han treballat més de 30 dotacions de Bombers per extingir el foc

En un primer moment han estat 21 les dotacions de Bombers que s'han desplaçat fins a les instal·lacions afectades, però finalment s'han desplaçat 33 dotacions, entre les quals s'inclouen dotacions terrestres de Bombers, el Grup Operatiu de Suport (GROS), el de Riscos Tecnològics (GRIT) i el Furgó de Risc Químic.

Al lloc també està treballant efectius de la Policia Local, de Mossos d’Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i de Protecció Civil del municipi.

Les tasques d'extinció de l'incendi han prioritzat reduir la intensitat del foc i protegir una caseta amb alt contingut de producte químic. També protegir una zona de dipòsits inflamables al carrer Montseny i evitar l'afectació a la zona de producció.

L'operatiu s'ha organitzat en tres sectors i les dades finals indiquen que s'han cremat unes 100 tones d'azodicarbonamida.