Pla general de la zona del riu a Girona, amb una columna de fum negre visible provinent del Barri Vell

Un incendi esfondra la teulada d'un edifici al Barri Vell de Girona

Fins a deu dotacions dels Bombers de la Generalitat han participat en l'extinció del foc

Fins a deu dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat durant aquest dissabte en un incendi en un habitatge situat al carrer Bellmirall del Barri Vell de Girona. Segons ha informat el cos d'emergències a través de les seves xarxes socials, l'avís pel foc s'ha rebut a les 10.38 hores. L'incendi ha afectat un immoble de planta baixa i tres pisos, i ha provocat una gran columna de fum negre visible des de diversos punts de la ciutat.

La teulada de l'edifici ha cedit a causa de les flames i els efectius s'han centrat en l'extinció del foc des de fora, ja que per dins podria veure's compromesa la seva seguretat. Una persona confinada a l'immoble ha pogut sortir a l'exterior i, segons apunten els Bombers, ja no hi hauria ningú a dins. Els serveis del SEM també són a la zona, tot i que no hi ha hagut persones ferides.

Vuit persones desallotjades que ja han estat reubicades

A través del seu perfil a la xarxa social Twitter, els Bombers han explicat que les tasques d'extinció no finalitzaran fins que no s'acabi de retirar tota la runa de l'edifici afectat i es revisi l'estructura. Durant la nit, hi haurà una dotació al lloc dels fets per si el foc revifa.  Segons el cos d'emergències, el tècnic municipal ja ha fet una primera revisió i s'hi ha desplaçat també el Grup Estructures Col·lapsades (GREC) dels Bombers per fer valoració conjunta.

Segons ha piulat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, a través del seu perfil oficial, les flames no han provocat danys personals a conseqüència de l'incendi. Els Bombers han hagut de desallotjar vuit persones que ja s'han reubicat, i que han centrat els seus esforços a apagar totalment l'incendi.