Imatge de l'incendi a Figueres el 7 de juliol de 2022.

S'incendia una de les zones amb més risc de Catalunya: hi ha 15 dotacions de Bombers

Nou incendi de vegetació a l'Alt Empordà, en aquest cas a Figueres | Els Bombers ja havien alertat del risc d'incendis previst per avui a les comarques gironines

Nou incendi a les comarques gironines. En aquest cas, a Figueres. Un incendi de vegetació crema a la localitat empordanesa des de les 13.20 hores d'aquest dijous, 7 de juliol. Els Bombers de la Generalitat s'hi han desplaçat i hi treballen a hores d'ara amb un total de 15 dotacions.

A hores d'ara hi ha 12 dotacions terrestres al lloc de l'incendi, al carrer Lei de Vilatenim, i tres més d'aèries fent-hi la cobertura. Cal destacar, en aquesta línia, que aquest dijous s'havien marcat les comarques de l'Alt i el Baix Empordà com una de les zones amb més risc potencial d'incendis. 

N'apaguen un, en comença un altre

A darrera hora del dimecres, els Bombers de la Generalitat van donar per extingit cap a tres quarts de nou de la nit l'incendi que va començar divendres a Castell d'Aro (Baix Empordà) i que ha afectat unes 70 hectàrees de vegetació, segons els Agents Rurals. 

El foc ja es va donar per controlat el dissabte al vespre i des d'aleshores s'ha seguit remullant la zona per acabar d'apagar les flames. Durant el dissabte hi va haver un augment de la humitat ja feia preveure que el foc quedaria controlat al final del dia.

Reforç de punts clau de la geografia catalana

En aquesta línia, els Agents Rurals i les ADF han reforçat la vigilància als parcs naturals del Montgrí, el Cap de Creus i el massís de l'Albera, que des d'aquesta mitjanit tenen els accessos tancats arran de l'elevat risc d'incendi

Se situen als diferents punts d'entrada per vigilar que la gent no se salti la prohibició i també ressegueixen la zona des de l'aire amb helicòpter. El cap en funcions dels rurals a Girona, Jordi Tornés, diu que aquest dijous i divendres seran els dies «més conflictius» de l'episodi, i demana la col·laboració de càmpings i hotels perquè facin «pedagogia» i informin els turistes. 

Perquè tot i que l'entrada al nivell 3 del Pla Alfa suposa que tampoc es pugui accedir als espais a peu, molts excursionistes encara hi passen. Els Bombers de la Generalitat col·laboren en tots els dispositius.