Muntatge fotogràfic d'un mosquit i Oriana Pepper, la pilot de 21 anys morta per la picada d'un mosquit

Oriana, la pilot de 21 anys que ha mort després de la picadura d'un mosquit

Va morir pocs dies després que l'insecte li piqués sobre la cella

Oriana Pepper, estudiant de pilot d'avió de només 21 anys, va morir després de la picada d'un mosquit a Anvers (Bèlgica). Va morir fa un any, però el cas s'ha donat a conèixer ara després de sortir a la llum els resultats de l'autòpsia. La causa de la mort finalment va ser, com es temia, la picada de l'insecte.

La noia era estudiant de pilot d'avió de l'aerolínia britànica EasyJet. Estava fent les pràctiques a Bèlgica quan una picada aparentment innocent va acabar per portar-la a la mort. Ara s'han fet conèixer els resultats de l'autòpsia practicada fa un any.

Els forenses que van fer l'examen mèdic coincideixen que es tracta d'un cas excepcional. Asseguren no haver vist mai un així, i ho atribueixen a una infecció de la sang amb resultat de mort. La família ha impulsat una iniciativa benèfica en honor a la pilot morta.

Una innocent picada al front

Oriana Pepper tenia 21 anys i el seu somni era ser pilot d'una gran aerolínia. Amb aquest objectiu va iniciar els estudis de pilot d'avió a Oxford i va viatjar d'Anglaterra a Bèlgica per fer les pràctiques. Poc podia sospitar que el seu somni acabaria de manera tràgica i inesperada.

Imatge d'Oriana Pepper, la pilot de 21 anys morta a causa de la picada d'un mosquit
Oriana es preparava per ser pilot d'avió | Xarxes Socials

Estant a la ciutat belga d'Anvers, la noia va rebre la picada d'un mosquit al front. L'insecte va enfonsar el seu agulló just a sobre de la cella, en què semblava ser una simple i innocent picada. Amb el pas de les hores, però, l'estat de la jove va començar a empitjorar.

Primer va notar un dolor a la zona de la ferida causada per l'insecte, però al cap d'una estona les molèsties es van tornar insuportables. El seu xicot James la va portar a l'hospital per ser atesa. Era el 7 de juliol del 2021, i li van receptar antibiòtics amb la seguretat que el dolor desapareixeria.

Va morir pocs dies després

Els metges van enviar Oriana a casa, però el dolor no només va desaparèixer sinó que va començar a trobar-se pitjor. Dos dies després, el noi de la noia va tornar a portar-la a l'hospital. Aleshores, el dolor ja s'havia desplaçat des del cap a l'esquena i tenia dificultats per parlar.

Tot just va arribar a l'hospital, els metges van decidir ingressar-la immediatament en veure l'estat en què es trobava. A partir d'aquí tot es va desencadenar molt ràpidament, i tres dies després la jove moria. Va morir envoltada dels seus pares, del seu germà i el seu xicot, al llit de l'hospital.

El quadre mèdic d'Oriana Pepper presentava, sens dubte, una evolució del tot atípica. El seu cos va ser sotmès a un examen forense del qual van sortir unes conclusions que ara s'han donat a conèixer. Els especialistes que van fer l'autòpsia van quedar estupefactes davant d'aquest cas.

Què diuen els forenses?

El forense que va encapçalar l'examen mèdic ha confirmat que la jove britànica va morir per una infecció greu. Aquesta infecció va ser causada «per la picada d'un insecte al front», ha comentat Nigel Parsley. La picada va derivar en una infecció, i aquesta en «una embòlia sèptica que va arribar al cervell».

«No havia vist mai un cas com aquest», exposa amb total sinceritat el metge forense Parsley. L'experimentat doctor s'ha mostrat sorprès per la dramàtica reacció que va provocar una picada aparentment innocent. Un cas molt excepcional, que indica que Oriana va tenir molta mala sort.

Imatge d'un mosquit picant una persona
Els mosquits poden ser portadors d'infeccions | Pixabay

En tot cas, l'estudi mèdic va permetre a la família de la jove saber almenys la causa de la mort. Un any després han impulsat una beca en honor seu per ajudar altres joves que vulguin estudiar per ser pilot d'avió. Volen així, de manera simbòlica, perpetuar el llegat de la seva filla.

Com evitar les picades

Les picades de mosquit són les ferides produïdes per aquests insectes a la pell en succionar la sang per alimentar-se. El problema és que són portadors de múltiples virus i bacteris susceptibles de provocar una infecció. Això és especialment amenaçador als climes tropicals.

Al nostre territori és menys freqüent, encara que tampoc estem exempts d'aquest risc. Al sud d'Espanya, sense anar més lluny, s'han produït en els darrers anys diversos casos del Virus del Nil, un tipus d'encefalitis que en els casos més greus pot conduir a la mort.

Els experts recomanen extremar les precaucions davant de les picades d'aquests insectes. Per exemple, utilitzant repel·lent antimosquits i cobrint braços i cames si caminem al costat d'embassaments o rius. A les cases és recomanable posar mosquiteres i evitar l'acumulació d'aigua a recipients.