Imatge d'una zona boscosa incendiada gairebé per complet a l'incendi d'Alfarràs.

Estabilitzat l'incendi més gran de l'estiu a Catalunya, que també ha cremat a l'Aragó

L'incendi, declarat al vespre d'aquest mateix diumenge a Alfarràs, al Segrià, ha cremat 55 hectàrees fins a la mitjanit | Aquesta matinada s'ha donat per controlat, i la jornada de dilluns s'acabarà d'extingir

Els Bombers de la Generalitat i de l’Aragó han estabilitzat aquesta matinada l’incendi forestal declarat aquest diumenge a Alfarràs, al Segrià. Els càlculs dels Agents Rurals estimen que el foc ha cremat 55 hectàrees de cultius i vegetació, i malgrat ha entrat a territori aragonès, s’ha pogut controlar poques hores després que comencés.

Ha estat poc abans de les sis d’aquest matí que els cossos de Bombers han donat el foc per estabilitzat. Així, tan sols han transcorregut deu hores, aproximadament, des que es va rebre l’alerta d’incendi, que no ha provocat ferits ni ha obligat a evacuar cap propietat ni zona poblada.

El foc ha cremat als dos vessants de la serra de les Guixeres

Faltaven pocs minuts per les vuit del vespre quan els Bombers van rebre l’avís d’incendi, que es va iniciar al punt quilomètric 28 de la carretera N-230. El foc va començar a cremar cultius de cereals i va acabar saltant la carretera, el trànsit de la qual es va haver de tallar. 

Les hectàrees de superfície s’haurien socarrat gairebé totes abans de la mitjanit. Tan bon punt va superar la carretera, el foc va cremar la zona forestal de la serra de les Guixeres, limítrof amb l’Aragó, per ambdós vessants. En tots dos flancs es va cremar vegetació agrícola i forestal. 

Els bombers han pogut aturar l'avanç del foc al paratge de l'Arroyo de la Viuda. Donat, però, el fet que la incidència s’ha produït durant la nit, tan sols hi han treballat dotacions terrestres. Hi han participat un total de 46 equips d’extinció dels Bombers, que han encerclat el foc amb línies d’aigua.

Les tasques d'extinció s'allargaran tota la jornada de dilluns

Aquest matí s’hi sumaran mitjans aeris, que reforçaran la tasca d'estabilització. Aquesta es basarà a remullar l’àrea cremada i revisar tot el perímetre afectat per evitar qualsevol represa. De les 55 hectàrees cremades, 43 són de territori català; la resta, de la comarca de la Llitera, a la part baixa de la província d'Osca. Aquest és, doncs, un dels incendis més dimensió d'aquest estiu.