Imatge de l'entrada de la presó de Puig de les Basses a Figueres

Un mort i quatre ferits en un incendi a la presó catalana de Puig de les Basses

El difunt és un pres que hauria provocat el foc i la resta d'afectats son dos interns i dos funcionaris

Tragèdia en una presó de Catalunya. I és que un incendi al centre penitenciari Puig de les Basses de Figueres ha provocat la mort d'una persona. A més, quatre individus més han resultat ferit, tot i que no es tem en cap cas per la seva vida.

Un intern perd la vida en un incendi a la presó de Puig de les Basses de Figueres

Aquest diumenge, un intern d'aquest centre penitenciari de l'Alt Empordà ha mort en un incendi que s'ha originat a la presó. Dos presos més han resultat ferits per inhalació de fum, així com dos funcionaris del centre, tot i que no es tem per la seva vida.

Els ferits han estat traslladats a l'Hospital de Palamós i al de Figueres, respectivament. Segons ha avançat 'El Gerió Digital' i han confirmat a l'Agència Catalana de Notícies fonts del Departament de Justícia, el foc ha començat a dues cel·les. Aquestes cel·les es troben a la zona de règim tancat d'homes. L'incendi s'hauria produït cap a les 14.45 hores del diumenge.

La víctima mortal compartia cel·la amb un altre pres i, segons les citades fonts, hauria estat l'autor del foc.

El pres mort era nascut al Marroc amb nacionalitat espanyola

Els professionals de vigilància de la presó de Puig de les Basses han intervingut per sufocar l'incendi i rescatar els presos, però un d'ells ha acabat morint. Es tracta d'un home nascut al Marroc, però tenia nacionalitat espanyola. Complia condemna de 13 anys i 22 mesos per robatoris amb violència, pena que hagués complert el 7 de novembre de 2024.

Pel que fa als altres dos interns ferits, un és de nacionalitat marroquina i compleix una condemna per robatori amb violència de 16 anys i 6 mesos. L'altre té nacionalitat algeriana, ha estat condemnat a 12 anys, 15 mesos i un dia per delictes de robatoris amb violència i intimidació. La comitiva judicial s'ha desplaçat fins al centre per l’aixecament del cadàver i iniciar diligències judicials pertinents. 

Crítiques del sindicat UGT

El sindicat UGT ha atribuït l'incident al que considera «lamentables polítiques regimentals» del Departament de Justícia i ha exigit «canvis profunds» a la consellera, Lourdes Ciuró.