Incendi forestal a Tortosa, al Baix Ebre

Un incendi forestal crema 30 hectàrees a Catalunya: 21 dotacions de Bombers ara mateix

Les ràfegues de vent dificulten la feina dels Bombers

Terrible incendi forestal a la comarca del Baix Ebre. Per causes que de moment es desconeixen, aquesta matinada s'ha originat un gran incendi a la zona del Mas de Pedereles. Fins al lloc s'hi han desplaçat més de 20 dotacions dels Bombers de la Generalitat, els quals encara estan treballant per intentar que no es propagui el foc.

Els Bombers de la Generalitat estan treballant en un incendi de vegetació forestal que s'ha declarat de matinada a Bítem, al municipi de Tortosa. L'avís del foc s'ha rebut a les 00:20 hores d'aquest diumenge a la zona del Mas de Pedereles, al Coll de l'Alba a 330 metres d'altitud.

30 hectàrees afectades

Els Bombers han desplaçat 21 dotacions terrestres al lloc i han pogut ancorar la cua de l'incendi i controlar els flancs. No obstant això, les ratxes de vent a la zona poden provocar que saltin focus secundaris. Segons els primers càlculs, el foc afectaria unes 30 hectàrees de terreny. Així ho han informat a través de les xarxes socials.

«Treballem en un incendi de vegetació forestal a Bítem. El foc està situat a la zona del Mas de Pedereles, al Coll de l'Alba. Els Bombers de la Generalitat hi som amb 20 dotacions».

«Els Bombers de la Generalitat tenim la cua ancorada i els flancs controlats, però les ràfegues de vent poden provocar que saltin focus secundaris. Segons els primers càlculs estem treballant en un incendi d'unes 30 hectàrees. Hi seguim treballant amb 21 dotacions», ha piulat el cos.

Els Bombers encara hi treballen

A primera hora del matí, s'han pogut incorporar tres mitjans aeris, dos avions i un helicòpter, a les tasques d'extinció per intentar controlar l'incendi. D'aquesta manera, el cos de Bombers continua treballant per intentar apagar les flames i que aquestes no es propaguin.

«Seguim treballant en l'incendi de vegetació forestal de Bítem. L'Equip de Prevenció Activa Forestal treballen el perímetre del flanc esquerre, davant la línia d'aigua, obrint caixa. I els Mitjans Aeris dels Bombers de la Generalitat ja s'han enlairat i hi treballem amb 1 helicòpter i 2 avions de vigilància i atac».

«Ens preocupava el vent i ara, per sort, ha baixat la intensitat. Aquesta matinada bufava molt fort», ha apuntat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en declaracions a Catalunya Ràdio. Roigé ha confirmat que s'han hagut de desallotjar preventivament 10 persones de masos aïllats de la zona i ha agraït la tasca de Bombers, Policia Local de Tortosa i Mossos d'Esquadra.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món de SUCCESSOS al WhatsApp