Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto dels cotxes cremats a Girona

Espectacular incendi en un pàrquing de Girona: 5 cotxes calcinats i 8 més afectats

Els fets han ocorregut a la zona del Parc del Migdia

Les altes temperatures a causa de l'onada de calor i la sequera fan que els incendis no donin treva a Catalunya. Aquesta matinada, un nou foc a Girona ha calcinat cinc vehicles i ha afectat fins a vuit més. 

Els fets han ocorregut a la zona del Parc del Migdia, específicament al carrer Pau Vila i Dinarés, molt a prop del gimnàs que hi ha allí a la zona. Cap a les 02.00 hores de la matinada s'ha originat el foc i dues dotacions terrestres de Bombers s'ha desplaçat fins al lloc del succés. Han estat una hora treballant fins que han pogut extingir l'incendi, però diversos cotxes han quedat afectats.

En total, quatre cotxes i una furgoneta han quedat totalment calcinats. A més, vuit vehicles més que estaven estacionats a la zona han resultat lleugerament afectats. 

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i, malgrat que no es coneixen encara les causes d'aquest incendi, tot apunta que ha estat intencionat. 

Els incendis forestals estan estabilitzats

Durant els últims dies la gran quantitat d'incendis forestals al territori català ha estat la preocupació més gran dels Bombers de la Generalitat. No obstant això, després de dies d'intensa feina, els principals focs del territori han estat estabilitzats. 

L'incendi més gran actualment és el del Pont de la Vilomara, al Bages, que ha cremat més de 1.700 hectàrees i ha afectat, a més, una cinquantena de cases, de les quals una vintena han quedat totalment calcinades. 

Imatge de l'incendi a Àger el dilluns 18 de juliol.
Imatge de l'incendi d'Àger | ACN

Aquest dimarts, 19 de juliol, els Bombers han donat per estabilitzat aquest foc, malgrat que recorden que la feina encara no ha acabat i que «estabilitzat no vol dir en cap moment apagat».

L'altre gran foc que preocupava a Catalunya és el d'Àger. Aquest no ha estat tan gran, ja que ha cremat només 71 hectàrees, però el difícil accés a la zona incendiada ha dificultat les tasques dels professionals. Tanmateix, aquest dimarts també s'ha donat per estabilitzat.