Flames cremant una fàbrica de nit a Sentmenat

Aparatós incendi en una fàbrica al Vallès Occidental

El succés ha mobilitzat fins a 25 dotacions dels Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat han anunciat aquest dilluns, 18 d'octubre, que han aconseguit estabilitzar un incendi declarat en una indústria de fabricació d'espelmes. El foc s'ha originat en unes instal·lacions situades en el número 9 del carrer de Can Clapers de Sentmenat, al Vallès Occidental. Afortunadament, no ha deixat cap persona ferida, si bé els danys materials són considerables. 

Fins a 25 vehicles dels Bombers mobilitzats. 

El primer avís per incendi ha estat rebut a dos quarts d'una de la matinada. Fins al lloc s'han mobilitzat un total de 25 dotacions dels Bombers (17 vehicles d'aigua, 1 vehicle autoescala i 7 vehicles lleugers). 

El foc ha cremat al pati exterior de la fàbrica, però també a l'interior de la nau principal, que ha resultat completament calcinada. També s'han vist afectades una façana lateral i la coberta del recinte, que han acabat cedint. Alhora, el foc també ha afectat diverses cisternes de parafina i un dipòsit de gasoil

Treballs d'extinció i prevenció

Gràcies a la ràpida intervenció, els Bombers han aconseguit controlar el foc que afectava la part exterior cap a dos quarts de dues de la matinada. A continuació, tots els esforços s'han concentrat en l'extinció de les flames que cremaven la nau principal. Alhora, els treballs d'extinció s'han combinat amb tasques defensives, per evitar la propagació del foc a altres naus pròximes. 

Cal mencionar que també han treballat per aquest incendi diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local, que han tallat l'accés a la zona. Alhora, han estat mobilitzades diverses unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), de manera preventiva. 

Alerta en un centre de salut de Lleida per un incendi

Recordem que dissabte passat, 16 d'octubre, dos treballadors i un pacient del centre de salut Mentalia Lleida també es van veure afectats per un incendi. En aquell cas, el foc va començar a cremar poc abans de dos quarts de tres de la tarda a l'interior d'uns pisos tutelats de la mateixa clínica. A conseqüència de l'incendi, tota la tercera planta va ser evacuada de manera preventiva. 

Els Bombers de la Generalitat i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van detallar que els tres afectats van ser evacuats a un centre mèdic. Concretament, a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, després de comprovar que havien inhalat fum.

Dues de les víctimes presentaven símptomes lleus, mentre que la tercera sí que tenia un estat més preocupant. El foc va començar a cremar en una de les habitacions de la clínica, i els Bombers van aconseguir extingir-lo deu minuts després d'intervenir. Finalment, es va procedir a ventilar l'espai.