Imatge aèria de l'incendi de Martorell i Castellví de Rosanes al Baix Llobregat

L'incendi de Martorell continua actiu: Una negligència humana, possible causant del foc

Durant la matinada han treballat sobre el terreny una setantena d'unitats terrestres dels Bombers

L'incendi declarat aquest dimarts al Baix Llobregat continua actiu aquest dimecres al matí, dia 14 de juliol. Durant la matinada, una setantena d'unitats terrestres dels Bombers de la Generalitat han seguit treballant per apagar el foc. Un foc que està afectant els municipis de Martorell i Castellví de Rosanes i que ja ha cremat més de 200 hectàrees. Segons les últimes informacions, les flames podrien haver estat provocades per una negligència humana.

El foc continua actiu aquest dimecres al matí

Des d'aquest dimarts a la tarda, un gran incendi està cremant als termes municipals de Martorell i Castellví de Rosanes, al Baix Llobregat. Per culpa del vent que bufava ahir a Catalunya, les flames es van estar estenent. De fet, a mesura que avançaven les hores, els mateixos Bombers confirmaven que seria difícil controlar-lo durant la nit. El foc continua actiu, però estabilitzat en un 60% segons el cos d'emergències.

Tot i la dificultat, els Bombers han seguit treballant durant tota la matinada a la zona afectada. En total hi han participat 67 dotacions terrestres. L'increment progressiu de la humitat relativa durant la matinada ha permès veure reduïda la intensitat de les flames. Tot i això, el vent que encara hi ha hagut sobre el terreny ha provocat que hi hagués algunes represes, sobretot al flanc dret.

L'objectiu nocturn dels Bombers ha estat ancorar el perímetre de l'incendi, com ara les zones més pròximes a l'AP-7, mitjançant eines manuals, mecàniques i també amb foc tècnic. Durant el matí, a primera hora, els mitjans aeris dels Bombers es reincorporaran a les tasques per poder controlar i extingir el foc al més aviat possible.

A hores d'ara, segons les últimes informacions facilitades, es calcula que el foc ha cremat més de 150 hectàrees, sent la majoria d'elles del terme municipal de Martorell. Cal recordar que les flames van obligar a desallotjar alguns veïns de la zona, mentre que d'altres es van haver de confinar a casa. També es va tallar l'AP-7.

Possible negligència humana

Els Agents Rurals presents a la zona van explicar que, si bé encara s'ha d'investigar a fons, tot apunta a una negligència humana com a causant del foc. I és que, segons sembla, les flames s'haurien originat al final del carrer Tarragona de Castellví de Rosanes, sent la mà de l'home qui hauria provocat l'incendi.