Flames i fum d'un incendi forestal a Martorell i Castellví de Rosanes el 13 de juliol del 2021

Desenes d'evacuats i l'AP-7 tallada per un important incendi al Baix Llobregat

El foc, originat a Castellví de Rosanes, ha obligat a confinar algunes urbanitzacions i a evacuar tres cases aïllades de la zona

ACTUALITZACIÓ 21.40

L'incendi de Martorell i Castellví de Rosanes crema 152 hectàrees, segons han informat els Agents Rurals. D'aquestes, 151 corresponen a zona forestal, la majoria a Martorell. El vent de Ponent que s'havia aixecat s'ha anat frenant dalt de la carena de la Serra de l'Ataix, però l'entrada de la marinada ha fet avançar les flames fins a l'AP-7, generant diversos focus secundaris a l'altra banda de l'autopista. 64 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris hi treballen. El centre de comandament s'ha establert a Sant Andreu de la Barca.

Hi ha un centenar de veïns de Castellví desallotjats i una vintena d'avis d'una residència de Martorell. Aquests últims passaran la nit en pisos de l'Ajuntament.

Creu Roja ha enviat 13 professionals i set vehicles per donar suport logístic als Bombers i als altres cossos a petició del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya.

NOTÍCIA ORIGINAL:

Els Bombers de la Generalitat treballen des de prop d'un quart de cinc de la tarda en un incendi de vegetació a Castellví de Rosanes (Baix Llobregat). En un principi, el cos d'emergències ha enviat a l'indret 13 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris. Poc després la xifra de camions d'aigua s'ha ampliat fins als 16 vehicles.

En aquests moments, el cos hi treballa amb 69 dotacions, 58 de terrestres i 11 d'aèries. L'incendi s'ha traslladat majoritàriament a Martorell, segons han informat els Bombers, i ha afectat fins ara 126 hectàrees de superfície.

El foc ha generat diversos focus secundaris

Sembla que el foc ha començat cap a un quart de cinc de la tarda al final del carrer Tarragona d'aquest municipi, i s'ha estès, empès pel vent de Ponent, cap a dalt de la muntanya, que és on cremava a dos quarts de set. 

Des de la carena, el foc ha començat a generar diversos focus secundaris, alguns dels quals han anat més enllà de l'autopista AP-7, segons indiquen els Bombers

Algunes urbanitzacions de la zona, confinades

Els Mossos d'Esquadra han evacuat 3 cases aïllades de la zona, tots els números compresos de l'1 al 50 del carrer Tarragona i diverses finques del carrer Girona.

A més, Protecció Civil, que ha informat que els Bombers han demanat el confinament de les urbanitzacions Can Sunyer del Palau i Valldaina i que recomana als afectats tancar portes i finestres, manté activada l'alerta del Pla Infocat. També ha explicat que el telèfon 112 ha rebut més de 500 trucades per l'incendi.

D'altra banda, a causa del foc el Servei Català de Trànsit ha informat que s'ha tallat l'autopista AP-7 en dos punts, al Papiol en sentit sud, on es desvia el trànsit cap a la B-23 en sentit Barcelona, i a Martorell en sentit nord, on es desvia el trànsit per la sortida 25 cap a l'A-2.

Controlat l'incendi entre Lloret i Tossa

Els Bombers han aconseguit controlar l'incendi forestal que s'ha produït entre Lloret de Mar i Tossa, que ha cremat unes 6 hectàrees de vegetació i una casa. Hi ha una trentena de persones confinades als seus habitatges però finalment no ha calgut desallotjar els veïns. El foc ha fet alguns focus secundaris i ha afectat una carena, alhora que ha cremat també alguns jardins a més de la planta superior d'una casa.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.