Imatge de l'incendi que ha tingut lloc a Catalunya entre Tossa de Mar i Lloret de Mar, a la comarca de la Selva

38 dotacions de Bombers i 9 helicòpters treballen en 3 incendis simultanis a Catalunya

Les flames s'han decretat entre Lloret de Mar i Tossa, a la Selva | I també se sumen altres incendis a Tiana, al Barcelonès, i a Artesa de Segre, a la Noguera

ACTUALITZACIÓ. 16:40: Els Bombers han estabilitzat l'incendi entre les poblacions de Tossa de Mar i Lloret de Mar. En total s'han cremat 7 hectàrees, la planta superior d'una casa i alguns jardins de l'àrea. També s'ha vist afectada una carena. Tot i haver-hi una trentena de veïns de la zona confinats pel foc, no han estat desallotjats.

El foc s'ha originat a les 11.00 hores a la carretera GI-682, quan una furgoneta s'ha incendiat. Posteriorment, les flames s'han propagat a la vegetació de la zona. Els Bombers han alertat que és perillós no tenir cap mena de franja de protecció entre les cases i la massa forestal. El cos de Bombers treballen a contravent, però preveuen dades optimistes.

NOTÍCIA.12:50:

Alerta a la Costa Brava. Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi de vegetació entre Lloret de Mar i Tossa de Mar, a la comarca de la Selva.

Les flames han començat poc després d'un quart de dotze del migdia a la GI-682 quan una furgoneta s'ha incendiat i el foc s'ha estès a la massa forestal. Fins al lloc, s'hi ha desplaçat 26 dotacions terrestres i set helicòpters. L'incendi afecta al voltant d'una hectàrea i, segons informa Bombers, el cap ja ha perdut força d'intensitat.

L'incendi afecta al voltant de 3,2 hectàrees, segons els Agents Rurals. Les flames han obligat a desallotjar preventivament vuit cases properes pel fum, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

En primera instància, fins el lloc dels fets s'hi havien arribat 21 dotacions dels Bombers. Minuts després, i davant la virulència de les flames, s'ha reforçat la presència amb cincdotacions més. 

Dos incendis més

En aquesta mateixa línia, els Bombers també han informat que treballen en dos incendis més ara mateix. El primer, a Tiana, els Bombers hi treballen amb fisn a cinc dotacions i ja han aconseguit aturar les flames. 

El segon a Artesa de Segre, hi treballen amb 7 dotacions i 2 helicòpters. 

Per tant, al punt de les 12.45 hores del migdia d'aquest dimarts, 13 de juliol, els Bombers treballen en fins a tres incendis de Catalunya. Hi treballen amb una suma total de 38 dotacions terrestres i fins a 9 helicòpters. 

A hores d’ara els Bombers de la Generalitat no han pogut apagar les flames i hi continuen treballant. Ja són diversos els incendis de vegetació a Catalunya aquest estiu.

Activat el pla d'emergències per incendis

De fet, Protecció Civil va activar el passat dilluns en alerta el pla d'emergències per incendis, l'INFOCAT. Ho feien davant l'elevat de risc d'incendis que es preveu des d'aquest dilluns i fins dimecres a Catalunya.

Hi coincideix també l'entrada de vent de tramuntana i mestral que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya i que s'allargarà també fins dimecres. A més, s'ha activitat el nivell 3 del pla Alfa 3 municipis afectats per l'entrada de tramuntana a l'Alt Empordà.

Això comporta que des d'aquest migdia quedaran tancats els accessos al Parc Natural del Cap de Creus i al Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera.

La previsió és que aquest tancament s'allargui tot el dimarts. També és podria activar el pla en zones del Baix Llobregat i el Vallès Occidental.