Un treballador del SEM al costat de la porta d'una ambulància amb dos vehicles dels Bombers de fons

Confinen diversos veïns d'una ciutat catalana a causa d'un incendi

El SEM atén 4 persones per inhalació de fum, una d'elles amb intoxicació lleu

Aquest dimarts, 13 de juliol, un incendi en un habitatge de Badia del Vallès, Barcelona, ha provocat una persona intoxicada lleu. També s'han vist afectats els veïns del domicili que han estat confinats.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís a les 6.28 hores del matí. Un cop notificada l'alerta, s'han traslladat al lloc dels fets amb 8 dotacions terrestres.

El cos de Bombers ha treballat conjuntament amb el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en aquesta operació. Això ha passat perquè 4 persones han inhalat fum i per tant, han estat ateses pel servei mèdic. Una d'elles ha quedat intoxicada de manera lleu.

A causa del fum de l’incendi i per prevenir riscos, els Bombers han confinat els veïns del bloc de pisos on el domicili ha estat afectat.

Una explosió a 31 minuts de Badia del Vallès

Olesa de Montserrat, al Baix Llobregat, va patir una explosió i posteriorment un incendi al polígon industrial Vilopriu. Concretament, l'empresa afectada aquest dilluns, 12 de juliol, a primera hora de la tarda ha estat Fragance Science. Malgrat l'ensurt, no hi va haver cap ferit.

L'origen de l'incendi va ser l'explosió en un dels 2 dipòsits de dissolvent que l'empresa de cosmètics tenia a l'exterior de la nau. A més, la vegetació que hi havia a la zona també va quedar cremada.

Al lloc dels fets s'hi van traslladar 12 dotacions dels Bombers, ADF Policia Local, Mossos d'Esquadra i una dotació de la Policia Local d'Abrera. El primer avís per alerta de flames al polígon de can Sigla a Olesa va ser a les 14.55 hores.

La nau va ser evacuada i les empreses veïnes van ser confinades per prevenció. Amb aquesta mateixa intenció, Protecció Civil va activar el pla Plaseqcat confinant a la població de la zona, tot i calcular que el perill era baix. Aquest protocol d'emergència s'activa quan hi ha una incidència química i les substàncies poden ser perilloses per la població.

Tot i la gran expectació creada, l'incendi només va afectar 800 metres quadrats de vegetació del voltant del polígon. A més, el protocol Plaseqcat va desactivar-se al cap d'unes hores, un cop l'incendi va ser extingit.