Els Bombers de la Generalitat, durant un simlacre en un aeroport de Catalunya

Hi havia 4 persones dormint: S’incendia un pis en plena matinada a Catalunya

Les quatre persones, entre les quals hi havia un menor d'edat, han resultat ferides lleus a resultes de l'incendi en un pis a Navata, a l'Alt Empordà

Ensurt a l’Alt Empordà. Quatre persones han resultat ferides en l’incendi a l’interior d’un pis de Navata. El foc s’hauria originat a la cuina i, a causa de les flames, les quatre persones que hi dormien han resultat ferides.

Tots els ferits, entre els quals hi havia un menor d’edat, han presentat una intoxicació lleu per fum. Això sí, dos homes —al pis també hi havia una dona i un menor d’edat— han patit cremades lleus, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Els fets han tingut lloc cap a la una de la matinada, quan el cos ha rebut una trucada alertant-los d’un incendi en un habitatge del municipi empordanès. Fins al punt de l’incendi s’hi ha desplaçat fins a tres dotacions dels Bombers.

Segons diversos mitjans locals, tres dels ferits han estat traslladats a l’Hospital de Figueres. El quart afectat, però, s’ha negat a rebre l’atenció mèdica del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

Les cremades, que s’han produït els dos homes, han estat a la cara, les mans i les cames. Els homes haurien intentat extingir les flames minuts abans que arribessin els Bombers.

Dos Bombers catalans, a Haití

Dos membres del cos de Bombers de Barcelona viatjaran a Haití en una missió conjunta formada per 14 bombers de sis països europeus. Protecció Civil de l'estat espanyol els ha seleccionant —per encàrrec de la Unió Europea— per col·laborar en la recuperació del país després del terratrèmol de gran magnitud el passat 14 d'agost, amb gairebé 2.000 víctimes mortals.

Els dos bombers barcelonins són enginyers tècnics i formadors d'altres treballadors en l'àrea de construcció i intervenció en infraestructures col·lapsades.

Els professionals es desplaçaran en avió fins a Port-au-Prince fent escala a Santo Domingo. Posteriorment accediran a la zona d'intervenció, al sud-oest de l'illa, probablement via marítima, ja que les infraestructures viàries d'Haití estan molt malmeses.

La missió depèn de l'Emergency Response Coordination Centre (ERCC), un organisme adscrit a la Direcció General d'Operacions de Protecció Civil i Ajuda Humanitària de la UE i durarà unes dues setmanes.